Ναυάγιο στην Πύλο: Φραστικό επεισόδιο της Σακελλαροπούλου με αλληλέγγυους

    Ημερομηνία:

    Φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σημειώθηκε κατά την άφιξή της.

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε στην Καλαμάτα για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο.

    Οι αλληλέγγυοι υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η ίδια να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο ενώ παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες.

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε προς το μέρος τους και συνομίλησε μαζί τους. «Μην νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο» είπε η κ. Σακελλαροπούλου, προσπαθώντας να συζητήσει μαζί τους.

    «Δίκιο έχει αυτός που έχει πιο δυνατή την αλληλεγγύη» τής απάντησε μια από τους συγκεντρωμένους.

    Ο διάλογος:
    Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο»

    ΠτΔ: «Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».

    Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;»

    ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;»

    Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»

    ΠτΔ: «Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»

    Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη».

    ΠτΔ: «Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου»

    Πολίτης: «Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς».

    ΠτΔ: «Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι».

    Πολίτης: «Σας παρακαλώ πολύ».

    Πολίτης: «Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Starline: Στα «σκαριά» ευρωπαϊκό mega μετρό – Σύνδεση της Αθήνας με άλλες 40 πόλεις

    Η Ευρώπη ευθύνεται για περίπου το 25% των παγκόσμιων εκπομπών...

    Προφυλακιστέος ο προπονητής βόλεϊ για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης

    Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 72χρονος παράγοντας...

    Πλασματικά έτη: Δύο ταχύτητες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

    Το ισχύον καθεστώς πλασματικών ετών φέρνει δύο ταχύτητες στη συνταξιοδότηση, δημιουργώντας...

    Ηχηρό μήνυμα της Αθήνας στην Άγκυρα με δύο ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού νότια της Κρήτης

    Ηχηρό μήνυμα απέναντι στις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας στην...