Ναυαγός στον Ειρηνικό επιβίωσε μαζί με τον σκύλο του για μήνες με ωμά ψάρια και βρόχινο νερό

    Ημερομηνία:

    Μια απίστευτη περιπέτεια πέρασε ένας άνδρας από την Αυστραλία και ο σκύλος του που έζησαν μήνες στον Ειρηνικό, επιβιώνοντας μόνο με ωμά ψάρια και νερό της βροχής.

    Ο 51χρονος Τιμ Σάντοκ με τον σκύλο του, τη Μπέλα, είχε αναχωρήσει με το καταμαράν του τον Απρίλιο από τη Λα Παζ στο Μεξικό για τη Γαλλική Πολυνησία, ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων μέσα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

    Λίγες εβδομάδες αργότερα, μια καταιγίδα κατέστρεψε τα ηλεκτρονικά συστήματα του σκάφους.

    Για δυο μήνες παρέσυραν το καταμαράν τα θαλάσσια ρεύματα και οι άνεμοι. Επιβίωασε χάρη στην ικανότητά του, τις γνώσεις και μια γερή δόση τύχης.

    Τελικά τους εντόπισε ελικόπτερο που συνόδευε αλιευτικό τόνου στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού. Ο ταλαιπωρημένος Σάντοκ θύμιζε σε πολλά τον Τομ Χανκς στην ταινία «Ναυαγός».

    Shaddock_2
    Shaddock_1
    Shaddock_4
    Shaddock_3

    Πλάνα μετά τη διάσωσή του δείχνουν έναν αδύνατο άνδρα, με γκρίζα γενειάδα και τη σκυλίτσα του να κουνά την ουρά της. «Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και λίγο καλό φαγητό γιατί είμαι μόνος στη θάλασσα για πολύ καιρό», είπε ο ναυαγός.

    Η πρώτη εξέταση δεν έδειξε κάποιο σοβαρό τραυματισμό από τη δοκιμασία. Επειδή ήταν συνεχώς σε σκιερό σημείο στο σκάφος, κατάφερε να αποφύγει και τα εγκαύματα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Ναυπακτιακός Σύνδεσμος Πατρών «Ο Άγιος Χαράλαμπος» τιμά τον προστάτη του, Άγιο Χαράλαμπο

    ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» Ο Ναυπακτιακός Σύνδεσμος Πατρών «Ο...

    Πάτρα: «Πρόστιμο 10.500 ευρώ στη Δημοτική Αρχή» για ανασφάλιστο εργαζόμενο

    «Η αποκάλυψη στο κλειστό Δημοτικό Γήπεδο Παναγιάς Αλεξιώτισσας αποτελεί...

    Πάτρα: Τρύπες σε δεκάδες δρόμους

    Οι βροχές αυτού του χειμώνα έχουν ήδη αφήσει το...

    Τιμήθηκαν οι διατελέσαντες πρόεδροι του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών

    Η Διοίκηση του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών τίμησε τους διατελέσαντες...