Ναυαγός στον Ειρηνικό επιβίωσε μαζί με τον σκύλο του για μήνες με ωμά ψάρια και βρόχινο νερό

Ημερομηνία:

Μια απίστευτη περιπέτεια πέρασε ένας άνδρας από την Αυστραλία και ο σκύλος του που έζησαν μήνες στον Ειρηνικό, επιβιώνοντας μόνο με ωμά ψάρια και νερό της βροχής.

PHILOXENIA

Ο 51χρονος Τιμ Σάντοκ με τον σκύλο του, τη Μπέλα, είχε αναχωρήσει με το καταμαράν του τον Απρίλιο από τη Λα Παζ στο Μεξικό για τη Γαλλική Πολυνησία, ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων μέσα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, μια καταιγίδα κατέστρεψε τα ηλεκτρονικά συστήματα του σκάφους.

Για δυο μήνες παρέσυραν το καταμαράν τα θαλάσσια ρεύματα και οι άνεμοι. Επιβίωασε χάρη στην ικανότητά του, τις γνώσεις και μια γερή δόση τύχης.

Τελικά τους εντόπισε ελικόπτερο που συνόδευε αλιευτικό τόνου στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού. Ο ταλαιπωρημένος Σάντοκ θύμιζε σε πολλά τον Τομ Χανκς στην ταινία «Ναυαγός».

Shaddock_2
Shaddock_1
Shaddock_4
Shaddock_3

Πλάνα μετά τη διάσωσή του δείχνουν έναν αδύνατο άνδρα, με γκρίζα γενειάδα και τη σκυλίτσα του να κουνά την ουρά της. «Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και λίγο καλό φαγητό γιατί είμαι μόνος στη θάλασσα για πολύ καιρό», είπε ο ναυαγός.

Η πρώτη εξέταση δεν έδειξε κάποιο σοβαρό τραυματισμό από τη δοκιμασία. Επειδή ήταν συνεχώς σε σκιερό σημείο στο σκάφος, κατάφερε να αποφύγει και τα εγκαύματα.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Κλίκα τσαρλατάνων – Πώς έπεισαν τον Μαζωνάκη με το παραμύθι για «ύπνωση και αποτοξίνωση»

Στο επίκεντρο της έρευνας για τον άδικο χαμό του Γιώργου...

ΔΥΠΑ: Αμειβόμενη μαθητεία στην Πάτρα με 39,04 ευρώ την ημέρα – Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Περισσότερο χρόνο έχουν πλέον οι ενδιαφερόμενοι στην Πάτρα για...

Φιλιππίδης: «Εξαιτίας αυτής της καταγγελίας προφυλακίστηκα» – Τι κατέθεσε στη δίκη κατά της πρώτης καταγγέλλουσας

Στην πρώην Σχολή Ευελπίδων βρέθηκε την Πέμπτη  ο Πέτρος Φιλιππίδης,...

Γνωστή παρουσιάστρια με νέο σύντροφο λίγο καιρό μετά το διαζύγιό της

Έρωτας ήταν και πέρασε! Και να μην πέρασε η...