Ναυαγοσωστική κάλυψη Πάτρας: Ένα ψέμα που μας κόστισε 158.100 ευρώ! – σπιράλ: Πως ο Αντιδήμαρχος παραπλάνησε την Επιτροπή και ζημίωσε το ταμείο του Δήμου

    Ημερομηνία:

    Μία πολιτική παραπλάνηση σε δύο πράξεις και μία μεγάλη οικονομική ζημία για τον δήμο (της τάξης των 158.100 ευρώ!) «κατάφερε» ο Αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος στη διάρκεια των συνεδριάσεων της Δημοτικής Επιτροπής της 18ης Μαρτίου και της 9ης Μάϊου 2025. Το κονδύλι αφορά τη διαφορά μεταξύ αυτού που παρουσίασε και αυτού που τελικά εξασφάλισε, όσον αφορά το ποσό που θα στοιχίσει στον Δήμο Πατρέων η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του για τα τρία επόμενα έτη.

    Φλίγκος

    Κατά την 11η Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ο Αντιδήμαρχος εισηγήθηκε τον «Διεθνή Ανοικτό Μειοδοτικό Διαγωνισμό για τη Ναυαγοσωστική Κάλυψη Πολυσύχναστων Παραλιών του Δήμου Πατρέων για τα έτη 2025, 2026 και 2027». Στην εύλογη απορία «γιατί δεσμευόμαστε για τριετή σύμβαση;» καθώς μέχρι πρότινος το κονδύλι καταβαλλόταν σε ετήσια βάση, ο Τάκης Πετρόπουλος απάντησε με στόμφο: «Εμείς καταφέραμε να πετύχουμε 25% έκπτωση! Πως το καταφέραμε; Ε, γι’ αυτό είμαστε εμείς δημοτική αρχή και δεν είσαστε εσείς». Με αυτή την κάλπικη εξαγγελία παγίδευσε την αντιπολίτευση και απέσπασε την θετική της ψήφο για τον διαγωνισμό.

    ICECAP

    Στην 19η Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ήρθε προς έγκριση η τελική ανάδειξη αναδόχου για το συγκεκριμένο έργο, όπου και αποκαλύφθηκε πως η έκπτωση που είχε εξασφαλιστεί ήταν μόλις 9,26%. Η έκπτωση αυτή είναι πολύ μακριά από την υπόσχεση του Αντιδημάρχου, δεν δικαιολογεί την τριετή δέσμευση του δήμου και ζημιώνει το δημοτικό ταμείο. Η τελική ζημία που θα πληρώσουμε για το ψέμα του κ. Πετρόπουλου είναι το ποσό των 158.100 ευρώ!

    Μπροστά σε αυτή τη σκανδαλώδη διαχείριση ωχριούν οι υπόλοιπες ενστάσεις που αφορούν το θέμα: το ότι η δημοτική αρχή «ξέχασε» την πρότασή της για Σχολή Ναυαγοσωστών στην Πάτρα, το ότι η Λαϊκή Συσπείρωση σε άλλους δήμους καταγγέλλει τους διαγωνισμούς μιλώντας για «καρτέλ και μονοπώλια», το ότι δεν δικαιολογείται τριετής συνεργασία αντί ετήσιας.

    Εάν ο Δήμαρχος Πατρέων αφήσει «ατιμώρητη» μια τέτοια συμπεριφορά στελέχους της δημοτικής αρχής, θα είναι συνένοχος στην αμετροέπεια, την αλαζονεία και την οικονομική απώλεια. Αναμένουμε τις κινήσεις του Δημάρχου ή έστω την αυτονόητη «συγνώμη» του Αντιδημάρχου προς τον πατραϊκό λαό.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» εορτάζει τους Αγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο

    Σας προσκαλούμε στη Θεία Λειτουργία και στην Αρτοκλασία που...

    ΠΑΤΡΑ: Το αδιαχώρητο για το βιβλίο της Αγγελικής Ορδίτη

    Τελικά η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων αλλά και το Αίθριο...

    Η Εθνική Κυριαρχία περνά μέσα από την δημογραφική αναγέννηση

    Του Δημήτρη Παλούμπη Ως ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για το...

    Ιερέας κατήγγειλε ατασθαλίες και τιμωρήθηκε για σκανδαλισμό…

    ΑΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ βρέθηκε κατηγορούμενος ιερέας στη Λάρισα. Ο λόγος...