Νέα αύξηση στα πιτόγυρα – Στα ύψη οι τιμές στο σουβλάκι

    Ημερομηνία:

    Έρχεται νέο γύρος ανατιμήσεων στα πιτόγυρα. Όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι της εστίασης  το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε νέες ανατιμήσεις κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.

    Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2023 καταγράφηκε μαζική αύξηση των τιμών στην εστίαση σε πάνω από το 50% των επιχειρήσεων όταν το αντίστοιχο ποσοστό το πρώτο εξάμηνο  του 2021 ήταν μόλις 4,4%.

    «Αυτή τη στιγμή το πιτόγυρο πωλείται κατά μέσο όρο στα 3,20 ευρώ με 3,30 ευρώ, ενώ το απλό σουβλάκι στα 2 ευρώ. Το ελαιόλαδο έχει φτάσει στον Θεό, το ψωμί έχει ανέβει και θα αυξηθεί και άλλο, το ηλιέλαιο από ό,τι πληροφορούμαστε θα ακριβύνει. Νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο να αυξήσουμε τις τιμές μας» εξηγεί ο κ. Ανδριανάκης. Ωστόσο εκτιμά πως οι αυξήσεις θα είναι πολύ μικρές  της τάξεως του 0,10 ευρώ για να συνεχίσει ο κόσμος να παραγγέλνει και να καταναλώνει.

    Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά πέρα από το ενεργειακό κόστος, τις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών, τα υψηλά ενοίκια αλλά και το αυξημένο μισθολογικό κόστος το μεγαλύτερο πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν οι εστιάτορες είναι ότι κάθε ημέρα έρχονται αντιμέτωποι με διαφορετικές τιμές.

    «Τη μία μέρα αγοράζουμε τη φέτα 13 ευρώ και μετά από 1 εβδομάδα μπορεί να την πάρουμε 15 ευρώ» επισημαίνει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χάθηκε το κινητό στο αθόρυβο; Δες πώς θα το βρεις με τρία βήματα

    Το να ψάχνεις το κινητό σου τηλέφωνο ενώ είναι ρυθμισμένο στο αθόρυβο,...

    Σύγκριση τιμών παντοπωλείου στην Ευρώπη: Ποιες πόλεις προσφέρουν τις καλύτερες τιμές

    Η σύγκριση τιμών παντοπωλείου σε ευρωπαϊκές πόλεις αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές στο...

    Πέντε υποτιμημένα σημεία του σώματος που μπορούν να οδηγήσουν σε οργασμό

    Όταν πρόκειται για την ευχαρίστηση και την ερωτική οικειότητα, δεν υπάρχει...

    Διαρκής απόλαυση: Επιστήμονες προσπαθούν να φτιάξουν παγωτό που δεν λιώνει

    Οι επιστήμονες εργάζονται πυρετωδώς για να δημιουργήσουν παγωτό που δεν λιώνει, χρησιμοποιώντας...