flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Κλειδώνει” το ψηφοδέλτιο στην Αχαϊα! Ιδού τα νέα πρόσωπα που “βολιδοσκοπούνται”

Επικεφαλής της ειδικής ομάδας που έχει επιφορτιστεί με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων έχουν τεθεί ο πατρινός γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης. Και οι τρεις βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον γραμματέα του γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιάννη Μπρατάκο.

Η παραπάνω ομάδα κινείται τους τελευταίους μήνες επάνω σε 4 άξονες: Πρώτον, στο να κρατηθούν ισορροπίες μέσα στο κόμμα. Δεύτερον, στο να μπουν στα ψηφοδέλτια ηχηρά και αναγνωρίσιμα ονόματα, «νέο αίμα» αλλά και «παλιές καραβάνες της πολιτικής». Τρίτον, στο να αποφευχθούν νέες «περιπτώσεις Πάτση». Και τέταρτον, στο να συνυπολογιστεί η ποσόστωση όσον αφορά στις γυναίκες.

Αχαΐα

Στην Αχαΐα λοιπόν και με βάση όλα τα παραπάνω, το τοπίο που διαμορφώνεται έχει ως εξής:

– Θεωρείται δεδομένη η παρουσία των 4 εκλεγμένων βουλευτών (του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη και των Αγγελου Τσιγκρή, Ιάσονα Φωτήλα και Χριστίνας Αλεξοπούλου) στο ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2023.

– Η δικηγόρος από το Αίγιο Μαρία Μπιρπανάγου βολιδοσκοπήθηκε να είναι υποψήφια, όμως σε πρώτη φάση φαίνεται πως έχει άλλες προτεραιότητες. Μάλιστα φέρεται να ξεκαθάρισε πως θα δώσει μεν τη μάχη για την επανεκλογή της ΝΔ, αλλά όχι από το ψηφοδέλτιο.

– Η Ευσταθία Γιαννιά θα είναι, εκτός απροόπτου, και πάλι υποψήφια, ενώ η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη παρότι έδειχνε αρχικά αρνητική, δεν αποκλείεται τελικά να ξαναμπεί στη μάχη του σταυρού. Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιες οι Ασπασία Ρηγοπούλου (λέγεται ότι δεν το επιθυμεί), Ελενα Κονιδάρη και Ελένη Ταπεινού.

– Από την Αιγιαλεία ακούστηκε η περίπτωση της αντιπροέδρου της ΤΟ Ελισάβετ Πίκουλα-Μπομποτσιάρη και από τη Δυτική Αχαΐα εκείνη της υπαλλήλου της ΔΕΗ Πηνελόπης Παναγιωτοπούλου.

– Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου αποτελεί αναμφίβολα ένα δυνατό χαρτί, όμως η ίδια δείχνει να μην έχει αποφασίσει ακόμη αν επιθυυμεί να είναι υποψήφια.

– Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, στη ΝΔ αναζητούν την 3άδα που θα καλύψει τα κενά των Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νταβλούρου και Γιώργου Κουτρουμάνη. Μάλιστα, ακούστηκαν σχετικά τα ονόματα των Χαράλαμπου Μπονάνου (ο ίδιος έχει όμως ως προτεραιότητα την Περιφέρεια), Θεόφιλου Βασιλείου (ο ίδιος το επιθυμεί) και του Ορέστη Παπαδημάτου, μέλους της διοίκησης του ΟΑΚΑ (αν και ο ίδιος δεν φαίνεται να είναι «ζεστός»).

– Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αντώνης Κουνάβης δηλώνει «πιστός στρατιώτης της παράταξης» κάθε φορά που τον ρωτούν αν θα πολιτευθεί, με τα σενάρια, όμως, να τον θέλουν να επιθυμεί να είναι στο ψηφοδέλτιο.

– Κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι στέλεχος της ΟΝΝΕΔ θα είναι υποψήφιος. Είναι κάτι που το θέλει και ο προερχόμενος από την Οργάνωση, Παύλος Μαρινάκης.