Νέα εγκύκλιος: Χωρίς ραντεβού η πρόσβαση στα κτηματολογικά γραφεία

    Ημερομηνία:

    Τέλος στα ραντεβού ως μέτρο για τη προσέλευση των συναλλασσόμενων στα κτηματολογικά γραφεία, βάζει νέα εγκύκλιος που εξέδωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

    Η νέα εγκύκλιος, όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) σε σχετική ανακοίνωσή του εκδόθηκε «σε συνέχεια του αιτήματος του δικηγορικού σώματος για τήρηση της αρχής της χρονικής προτεραιότητας για την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων και της εγκυκλίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο που εξέδωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο (υπ’ αριθ. 2147695/12.11.2021) «η προβλεπόμενη, σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ με αριθμό ∆1α/ΓΠ.οικ.:69136/04-11-2021 (αλλά και κάθε επόμενη ΚΥΑ ίδιου περιεχομένου), εκδιδόμενη απόφαση των Υποκαταστημάτων του Ελληνικού Κτηματολογίου και των Κτηματολογικών Γραφείων για τη λήψη υγειονομικών μέτρων, δεν δύναται να εισάγει διαδικασία ραντεβού (προσυνεννόηση) ως μέτρο για την προσέλευση των συναλλασσομένων και τη διενέργεια των συναλλαγών τους για την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων».

    Ακόμη, η νέα εγκύκλιος προβλέπει ότι «επίσκεψη με προσυνεννόηση μπορεί να ρυθμίζεται για την έρευνα στους χώρους των αρχείων παλαιών τίτλων και ετών».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χαλκίδα: Συγκλονίζει βίντεο με σκυλάκια να τρέχουν να σωθούν από τη φωτιά – Βίντεο

    Άγνωστοι (δεν έχει ακόμα διασαφηνιστεί ποιοι έδρασαν έγκαιρα) φέρονται...

    “Εκείνος κι Εκείνος” του Κώστα Μουρσελά στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πατρέων

    Το καλοκαίρι του 2025, η θεατρική εταιρεία Non GrataProductions...

    ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ για φασιστική επίθεση στα γραφεία ΚΚΕ Χανίων : Ολομέτωπη καταδίκη στο νεοναζισμό

    Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Δικηγόρος και Στέλεχος...

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ: Η φωτιά ξεσπά εκεί που το κράτος έχει ήδη αποσυρθεί

    Φανταστείτε έναν άνθρωπο που δεν τρέφεται σωστά, που δεν...