NEA EΠΙΘΕΣΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ: Νεκρώθηκε η φωνή της εκκλησίας

    Ημερομηνία:

    Επανήλθε, μετά από καιρό, στη δημόσια κριτική του, ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, για να υποστηρίξει ότι «από Ελλάς Ελλήνων ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών» σήμερα έχουμε γίνει «Ελλάς Ελλήνων άθεων ανθρώπων που περιφρονούν ή και καταδιώκουν τον Χριστό».

    Αναφέρεται στους Ελληνες, πως ήσαν υπερήφανοι ως μέλη της «Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας» και οι άρχοντες του λαού όχι μόνον σέβονταν αλλά και στήριζαν την Εκκλησία της Ελλάδος, για να συμπεράνει ότι σήμερα αυτά δεν ισχύουν, «καρφώνοντας» για πόλεμο εναντίον της Εκκλησίας τον πρ. πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον νυν πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη «επειδή συνεχίζει τον πόλεμο, με πολύ πάθος».

    Συνεχίζει να τον ενοχλεί το ότι στα σχολεία, ήδη από το νηπιαγωγείο, εισάγεται το μάθημα της σεξουαλικής διαφωτίσεως, αφού πιστεύει πως αυτό γίνεται με στόχο να συμφιλιωθούν τα παιδιά με την ομοφυλοφιλία, χωρίς όμως κάποια φωνή διαμαρτυρίας εκ μέρους της Εκκλησίας.

    Επίσης, κατακρίνει το ότι η εικόνα του Χριστού αποκαθηλώνεται ακόμη και από τις αίθουσες δικαστηρίων και με πόνο ψυχής διαπιστώνει ότι «στην προδοσία μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι εκκλησιαστικοί ταγοί, δηλ. αρχιερείς και η Ιερά Σύνοδος».

    Και καταλήγει: «Νεκρώθηκε πλέον η φωνή της Εκκλησίας. Οι ναοί έκλεισαν. Η Εκκλησία της Ελλάδος σχεδόν διαλύθηκε. Η χριστιανική Ελλάδα αποβάλλει τον θρησκευτικό της χαρακτήρα».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι στη Θεσσαλονίκη – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

    Ένα σοβαρό περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης από το παράσιτο «ανισάκις» εντοπίστηκε στη...

    Συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου με τον Ιταλό Πρέσβη Paolo Cuculi ενόψει της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Ιταλό Πρέσβη στην Αθήνα,...

    Δημοσκόπηση GPO: Η ΝΔ στο 29,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 15,2%- Θετικά αξιολογούνται οι ενεργειακές συμφωνίες

    Η νέα δημοσκόπηση Νοεμβρίου της GPO για τα «Παραπολιτικά» δείχνει ότι...

    Βιετνάμ: Τουλάχιστον 55 νεκροί εξαιτίας πλημμυρών (Βίντεο-Φωτο)

    Τουλάχιστον 55 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λιγότερο...