Νέα επίθεση σε έργο τέχνης: Ακτιβίστριες του κλίματος εκτοξεύουν χρώμα σε πίνακα του Monet

    Ημερομηνία:

    Ένα νέο περιστατικό περιβαλλοντικού ακτιβισμού σημειώθηκε σε μουσείο: Δύο ακτιβίστριες του κλίματος εκτόξευσαν κόκκινη μπογιά στον πίνακα «Ο Κήπος του καλλιτέχνη στο Ζιβερνί» (1900) του Claude Monet στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, φωνάζοντας: «Η κατάσταση του κλίματος είναι κρίσιμη» και «Απειλείται η υγεία μας».

    Το έργο, που έφερε προστατευτικό τζάμι, εξετάστηκε από συντηρητές έργων τέχνης οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι δεν υπέστη μόνιμες ζημιές.

    Σε συνέχεια του συμβάντος συνελήφθησαν δύο γυναίκες, μεταξύ 25 και 30 ετών. Εκπρόσωπος της οργάνωσης Aterstall Vatmarker, που δημοσίευσε το βίντεο στο Facebook, σχολίασε ότι η καταστροφή του κλίματος «είναι και υγειονομική κρίση», από την οποία «ήδη πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι». Όπως πρόσθεσε, «υπέροχοι κήποι όπως αυτός στον πίνακα του Monet σύντομα θα αποτελούν μακρινή ανάμνηση».

    Η οργάνωση με αυτό τον τρόπο θέλησε να διαμαρτυρηθεί κατά της σουηδικής κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για το κλίμα. «Θα έπρεπε να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων μας κατά 31%, αλλά αυτές αυξάνονται ακόμα. Είναι εξωφρενικό». Φυσικά, οι αρχές του μουσείου τοποθετήθηκαν κατά του τρόπου αντίδρασης που επέλεξε.

    Δείτε το βίντεο:

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές σε 17 επιδόματα προτού φύγει ο Αύγουστος

    Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι οι πληρωμές για 17 επιδόματα του Αυγούστου θα ολοκληρωθούν πριν από...

    Τίτλοι τέλους για τον πρωινό μπουφέ; Το δίλημμα των ξενοδοχείων

    Σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, τα πρωινά μπουφέ— με στοίβες από...

    Πλούσιοι στις ΗΠΑ: Πόσα εκατ. δολάρια χρειάζονται για να μπει κάποιος σε αυτή τη λίστα

    Στις ΗΠΑ, για να σε θεωρούν πλούσιο το 2025, πρέπει...

    Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: Σήμερα θα γινόσουν 40 ετών, η καρδιά μου θα ήταν ολόκληρη και οι χαρές μου δεν θα ήταν πικρές

    Η μητέρα του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου προχώρησε σε ανάρτηση με αφορμή...