Νέα επίθεση σε έργο τέχνης: Ακτιβίστριες του κλίματος εκτοξεύουν χρώμα σε πίνακα του Monet

    Ημερομηνία:

    Ένα νέο περιστατικό περιβαλλοντικού ακτιβισμού σημειώθηκε σε μουσείο: Δύο ακτιβίστριες του κλίματος εκτόξευσαν κόκκινη μπογιά στον πίνακα «Ο Κήπος του καλλιτέχνη στο Ζιβερνί» (1900) του Claude Monet στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, φωνάζοντας: «Η κατάσταση του κλίματος είναι κρίσιμη» και «Απειλείται η υγεία μας».

    Το έργο, που έφερε προστατευτικό τζάμι, εξετάστηκε από συντηρητές έργων τέχνης οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι δεν υπέστη μόνιμες ζημιές.

    Σε συνέχεια του συμβάντος συνελήφθησαν δύο γυναίκες, μεταξύ 25 και 30 ετών. Εκπρόσωπος της οργάνωσης Aterstall Vatmarker, που δημοσίευσε το βίντεο στο Facebook, σχολίασε ότι η καταστροφή του κλίματος «είναι και υγειονομική κρίση», από την οποία «ήδη πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι». Όπως πρόσθεσε, «υπέροχοι κήποι όπως αυτός στον πίνακα του Monet σύντομα θα αποτελούν μακρινή ανάμνηση».

    Φλίγκος

    Η οργάνωση με αυτό τον τρόπο θέλησε να διαμαρτυρηθεί κατά της σουηδικής κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για το κλίμα. «Θα έπρεπε να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων μας κατά 31%, αλλά αυτές αυξάνονται ακόμα. Είναι εξωφρενικό». Φυσικά, οι αρχές του μουσείου τοποθετήθηκαν κατά του τρόπου αντίδρασης που επέλεξε.

    Δείτε το βίντεο:

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: To clawback απειλεί το μέλλον της διάγνωσης στη χώρα μας

    – Κραυγή αγωνίας από τους εργαστηριακούς ιατρούς Ο Ιατρικός Σύλλογος...

    ΠΑΤΡΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Απάντηση σε ψεύδη που διακινούνται

    Το ήθος και η αξιοπρέπεια των μελών του συνδυασμού...

    ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ: Είσαι άνδρας παιδί μου… ψηλά το κεφάλι – ΦΩΤΟ

    Ανείπωτος θρήνος για τον 14χρονο Σπύρο. Αγία Παρασκευή Αρτας....

    #ημέραμνήμης!!! O Εμποροεπαγγελματικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Δ.Αιγιαλειας δίνει το παρών

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και τριάντα χρόνια μετά, στο...