Νέα φοιτητικά συγκροτήματα ετοιμάζονται στην Πάτρα – Το deal εταιρειών

    Ημερομηνία:

    Επενδύσεις της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ για την απόκτηση 211 εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων πραγματοποίησε κατά τους τελευταίους μήνες του 2021 η Premia Properties.

    Φλίγκος

    Μάλιστα, η εισηγμένη εταιρεία ακινήτων σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο της τάξεως των 1.000 διαμερισμάτων την προσεχή πενταετία.

    Όπως αναφέρουν πηγές της διοίκησης της εισηγμένης, πρόκειται για κτίρια που είχαν αναπτυχθεί από την εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης φοιτητικών κατοικιών Hamlet Student Flats, η οποία έχει έρθει σε συμφωνία ρύθμισης του δανεισμού της με τις παραπάνω εταιρείες.

    Η συμφωνία πώλησης των κτιρίων εντάσσεται στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας. H Premia υπέγραψε προσύμφωνο για την απόκτηση δύο αυτοτελών κτιρίων σε Αθήνα και Πάτρα, όπως επίσης και για το δικαίωμα μακροχρόνιας εκμετάλλευσης ακόμα ενός ακινήτου στη Θεσσαλονίκη.

    ICECAP

    Τα κτίρια είναι συνολικής επιφάνειας 7.764 τ.μ. και αποτελούνται από συνολικά 153 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, δηλαδή ακίνητα τα οποία συνδυάζονται με παροχή υπηρεσιών, όπως π.χ. πρόσβαση στο Διαδίκτυο, κάλυψη εξόδων κοινής ωφέλειας και κοινοχρήστων, ενώ διαθέτουν και ηλεκτρικές συσκευές. Σύμφωνα με την εισηγμένη, τα συνολικά ετήσια έσοδα από μισθώσεις ανέρχονται σε 640.000 ευρώ.

    Η εισηγμένη σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο της τάξεως των 1.000 διαμερισμάτων την προσεχή πενταετία. Το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη διαθέτει 85 διαμερίσματα και βρίσκεται στην οδό Βαλαωρίτου και είναι ιδιοκτησίας της Εκκλησίας. Ως εκ τούτου υφίσταται μακροχρόνια σύμβαση εκμετάλλευσης.

    Αντίστοιχα, το ακίνητο στην Πάτρα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και διαθέτει 49 διαμερίσματα, ενώ εκείνο της Αθήνας βρίσκεται πλησίον της Πλατείας Κυψέλης, στο κέντρο, και αποτελείται από 19 διαμερίσματα.

    Όλα τα κτίρια μισθώνονται από τη Hamlet με συμβάσεις 20ετούς διάρκειας. Στη συνέχεια, η Hamlet υπεκμισθώνει τα διαμερίσματα σε φοιτητές, ενώ έχει αναλάβει και τη διαχείρισή τους.

    Όσον αφορά το κόστος ενοικίασης, το ακίνητο της Κυψέλης προσφέρει γκαρσονιέρες των 20-25 τ.μ. με μηνιαίο μίσθωμα της τάξεως των 400-450 ευρώ. Στο αντίστοιχο κτίριο της Πάτρας μισθώνονται διαμερίσματα αντί 280-420 ευρώ.

    Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται και το κόστος του ρεύματος και του νερού, ενώ παρέχονται επίσης ηλεκτρικές συσκευές και δωρεάν σύνδεση στο Διαδίκτυο. Το οριστικό πωλητήριο συμβόλαιο θα υπογραφεί το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου, με δυνατότητα της εταιρείας να παρατείνει μονομερώς την προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου φέτος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα τρία λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν επιλέγουν σύντροφο

    Πολλές γυναίκες αναζητούν έναν σύντροφο για μία μακροχρόνια σχέση,...

    Πώς να διακόψετε κάποιον που μιλάει ασταμάτητα – Τρεις τρόποι και παραδείγματα

    Συχνά, κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης ή κοινωνικής...

    ΠΑΤΡΑ: ΔΕΙΤΕ τις 8 περιοχές που θα μείνουν χωρίς νερό το πρωί της Τετάρτης

    Πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης λόγω επείγουσας εργασίας...