Νέα βράβευση της Ασφάλειας Πατρών από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας

    Ημερομηνία:

    Για την εξαιρετική τους συμβολή στον αγώνα κατά της ψηφιακής πειρατείας, επιτυγχάνοντας καίριο πλήγμα σε οργανωμένα κυκλώματα τα τελευταία χρόνια, τιμήθηκε για μια ακόμη φορά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Οι Πατρινοί αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών, Γεώργιος Μπαντζής και Κωνσταντίνος Δελημάρης τιμήθηκαν προχθές από την χώρα μας, στο πλαίσιο της ημερίδας με τίτλο «Αντιμετώπιση Ψηφιακής Πειρατείας: Προκλήσεις, Αποδείξεις και Νομική Αντιμετώπιση στον Ψηφιακό Κόσμο», που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ), στον κινηματογράφο «ΔΑΝΑΟΣ» στην Αθήνα.

    Φλίγκος

    Οι δύο αξιωματικοί, υπό την καθοδήγηση του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωάννη Αθανασόπουλου (επί θητείας του ως διευθυντής στην εν λόγω Υπηρεσία), πρωταγωνίστησαν στην αποδόμηση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη μετάδοση και διανομή περιεχομένου μέσω IPTV.
    Και διεθνής αναγνώριση

    Η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί συνέχεια μιας διεθνούς διάκρισης, καθώς οι δύο Πατρινοί αξιωματικοί κ.κ. Μπαντζής και ∆εληµάρης τιμήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο από την Οπτικοακουστική Συμμαχία (AAPA) με το Βραβείο AAPA 2024. Η αναγνώριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ελληνική ομάδα ήταν συνυποψήφια με οργανισμούς-κολοσσούς όπως το FBI και την INTERPOL, και κατάφερε να ξεχωρίσει για τη στρατηγική, την τεχνογνωσία και την αποτελεσματικότητά της.
    Η βράβευση των δύο Πατρινών αξιωματικών, όπως τονίστηκε στην ημερίδα, έρχεται να ενισχύσει το κεντρικό μήνυμα που προέκυψε, ότι η αντιμετώπιση της ψηφιακής πειρατείας απαιτεί επαγγελματισμό, γνώση και κυρίως διεθνή συνεργασία.
    Όπως επισημάνθηκε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, «η επιτυχία της ομάδας της Πάτρας είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν οι διωκτικές Αρχές συνεργάζονται στενά με διεθνείς οργανισμούς και ιδιωτικούς φορείς. Πρόκειται για ένα φωτεινό παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη, και όχι μόνο, για το πώς η συνέπεια, η εξειδίκευση και η διαρκής επιμόρφωση μπορούν να οδηγήσουν σε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η Ελλάδα μπορεί –και οφείλει – να αισθάνεται περήφανη για την παρουσία της στο διεθνές προσκήνιο της μάχης κατά του ψηφιακού εγκλήματος».
    ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ
    Οι ομιλητές συνεχάρησαν για την μεγάλη διάκριση το προσωπικό του τμήματος Ασφάλειας και ιδιαίτερα τον αστυνόμο Β’ Γεώργιο Μπαντζή για την επιτυχία, ο οποίος ήταν επικεφαλής των ερευνών. Ο ίδιος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον πρώην διευθυντή της ΥΔΕΕ και νυν διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, Ιωάννη Αθανασόπουλο και τον νυν διευθυντή της Ασφάλειας Πατρών, αστυνομικό υποδιευθυντή Κωνσταντίνο Λιούρδη για την καθοδήγηση και την παροχή όλων των πόρων για την επιτυχή έκβαση των ερευνών, καθώς επίσης τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, υποστράτηγο Θεόδωρο Τσάτσαρη για την στήριξή του σε όλα τα στάδια της ερευνητικής διαδικασίας.
    Ο τμηματάρχης στο Τμήμα ασφαλείας της Υ.Δ.Ε.Ε, αστυνομικός υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Δελημάρης από το βήμα της ημερίδας ανέφερε: «Η υπηρεσία μου επιλαμβάνεται σε θέματα δημόσιας και κρατικής ασφάλειας στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, αλλά και όπου απαιτηθεί ανά την Ελλάδα. Από το δυναμικό της, έχουν επιλεγεί τα εμπειρότερα στελέχη με γενικές γνώσεις αστυνομικής πρακτικής, με πολύχρονη εμπειρία σε έρευνες οργανωμένου εγκλήματος, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία και τις τεχνικές (παραδοσιακές και σύγχρονες) που παρέχει η Ελληνική Αστυνομία για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
    Όταν ξεκινήσαμε να ερευνούμε τις υποθέσεις παράνομης συνδρομητικής τηλεόρασης, τις αντιμετωπίσαμε ως εκείνες που τα μέλη τους ομοιάζουν με τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος. Η προτεραιότητα των ερευνητών μας ήταν η διασύνδεση των προσώπων μεταξύ τους, η σύνδεση των ψηφιακών πειστηρίων με τα πρόσωπα, η παρακολούθηση του παρανόμως αποκτηθέντος χρήματος και η εξακρίβωση των παράνομων δραστηριοτήτων των υποκειμένων- υπόπτων. Αφού εξακριβωθεί ο ρόλος του καθενός στην εγκληματική οργάνωση, εκτός από τις συλλήψεις των μελών και την σύνταξη της δικογραφίας, η έρευνά μας τελειώνει με την ανεύρεση των ψηφιακών πειστηρίων και την παράδοση τους στις εξειδικευμένες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας προς εξέταση».
    Κλείνοντας, αναφέρθηκε διεξοδικά στις τέσσερις μεγάλες υποθέσεις που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, τον Δεκέμβρη του 2022, τον Ιούνιο του 2023, τον Σεπτέμβρη του 2023 και τον Μάιο 2024, οπότε συνελήφθησαν συνολικά 24 ηγετικά στελέχη και 24 μεταπωλητές επιπέδου 2 (resellers).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ Ρομά – Άνδρας τραυμάτισε νεαρό με σίδερο στο κεφάλι

    Ακόμη ένα επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταξύ Ρομά σημειώθηκε στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία,...

    Η Luna Luongo πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Νάπολη στην Serie A

    Η Luna Luongo πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της...

    ΠΑΤΡΑ: Αυτή είναι η Πηνελόπη! Μία AI influencer που μιλάει για τις προκλήσεις της καθημερινότητας των τυφλών ανθρώπων

    Να σας συστήσουμε την Penelope: μια 20χρονη φοιτήτρια, influencer στα...

    ΑΧΑΪΑ: Θρήνος για την Χρύσα Αργυροπούλου – ΦΩΤΟ

    Από τον Σύλλογο Αλυκής λάβαμε το εξής:    Από  σήμερα...