Μοιραίο ήταν το ταξίδι στη Νέα Υόρκη για μία 9χρονη με καταγωγή από την Ελλάδα και τον Καναδά, η οποία έκανε διακοπές με τον πατέρα της, όμως όλα πήραν διαφορετική τροπή αφού το κορίτσι εντοπίστηκε νεκρό κοντά σε λίμνη.
Ο πατέρας της 9χρονης Μελίνα Γαλάνη Φρατόλιν δήλωσε στις Αρχές την εξαφάνιση της κόρης του το Σάββατο (19.07.2025) σε περιοχή στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Ο 45χρονος Λουτσιάνο Φρατόλιν τελικά συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο δευτέρου βαθμού και για απόκρυψη ανθρώπινου πτώματος, αφού φέρεται να δολοφόνησε την κόρη του και να έκρυψε τη σορό της κάτω από ένα κούτσουρο σε μια απομακρυσμένη λίμνη – λίγο πριν την επιστρέψει στην πρώην σύζυγό του.
Ο πατέρας, μάλιστα, φέρεται να είχε υποβάλει ψευδή αναφορά απαγωγής για τη Μελίνα, ισχυριζόμενος ότι την απήγαγαν δύο άνδρες με ένα λευκό βαν το Σάββατο, γεγονός που οδήγησε στην ενεργοποίηση σήματος Amber Alert.
Το χρονικό
Το Σάββατο 19 Ιουλίου 2025, περίπου στις 10:00 μ.μ., το 911 της κομητείας Warren έλαβε μια κλήση από έναν άνδρα που ανέφερε την εξαφάνιση της 9χρονης κόρης του, με πιθανή απαγωγή κοντά στη λίμνη George της Νέας Υόρκης.
Το παιδί ήταν η Melina Galanis Frattolin, 9 ετών, και ο άνδρας που κάλεσε την αστυνομία ο πατέρας της, Luciano Frattolin.
Η αστυνομία της πολιτείας της Νέας Υόρκης και το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γουόρεν ανταποκρίθηκαν αμέσως και ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό της Μελίνας.
Την Κυριακή 20 Ιουλίου, μια εκτεταμένη ομάδα έρευνας έφτασε στην πόλη Τικοντερόγκα της Νέας Υόρκης, περιοχή που είχε επισκεφτεί ο Φρατολίν. Κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας, μέλη των Δασοφυλάκων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης εντόπισαν τη Μελίνα νεκρή στα ρηχά, στις όχθες της λίμνης George.
Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, στις 11 Ιουλίου 2025, ο Φρατολίν και η Μελίνα, και οι δύο κάτοικοι του Μόντρεαλ του Κεμπέκ στον Καναδά, μπήκαν νόμιμα στις ΗΠΑ για διακοπές.
«Ο Φράτολιν ανέφερε ότι είχε σταματήσει σε ένα πάρκινγκ κοντά στην έξοδο 22 της I-87 στη Λίμνη Τζορτζ για να ουρήσει», δήλωσε ο λοχαγός της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Υόρκης Ρόμπερτ ΜακΚόνελ σε ενημέρωση.
Ο 45χρονος, μάλιστα, είπε στους ερευνητές ότι, καθώς σταμάτησε για να κάνει την ανάγκη του, η κόρη του εξαφανίστηκε από το αυτοκίνητό τους, και ενδεχομένως να έπεσε θύμα απαγωγής από επιβαίνοντες ενός λευκού βαν.
Ωστόσο, δεν έχουν βρέθηκαν στοιχεία που να υποστηρίζουν τις αναφορές του Φράτολιν για απαγωγή και την ύπαρξη του λευκού βαν.
Πατέρας και κόρη αναμενόταν να επιστρέψουν στον Καναδά το Σάββατο 19 Ιουλίου, οπότε η Μελίνα θα επέστρεφε στο σπίτι της μητέρας της στο Μόντρεαλ, όπου διέμενε μόνιμα.
Η μητέρα της, που είχε και την επιμέλειά της, και ο Φρατολίν είναι σε διάσταση από το 2019. Το παιδί διέμενε με τη μητέρα του και ο Φρατολίν επισκεπτόταν το παιδί όταν βρισκόταν στον Καναδά.
Το κορίτσι εθεάθη τελευταία φορά ζωντανό σε βίντεο περίπου στις 5:30 μ.μ. το Σάββατο, σε ένα εστιατόριο στο Σαρατόγκα Σπρινγκς της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, έχει καταγραφεί τηλεφωνική κλήση της Μελίνας με τη μητέρα της στις 6:30 μ.μ. στην οποία ανέφερε ότι επέστρεφαν στον Καναδά.
Η Μελίνα, φαινόταν να είναι καλά στην υγεία της και δεν άφησε να εννοηθεί ότι βρισκόταν υπό οποιαδήποτε πίεση ή κίνδυνο τη στιγμή της κλήσης, ανέφερε η αστυνομία.
Και συμπλήρωσε στην ανακοίνωση ότι η Μελίνα πιθανόν να δολοφονήθηκε κάποια στιγμή μετά το τηλεφώνημα στη μητέρα της, και πριν από την κλήση του πατέρα της στο 911 για να δηλώσει την εξαφάνισή της.
Μετά τη σύλληψη του ο Φρατολίν μεταφέρθηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κομητείας Έσσεξ, όπου κρατήθηκε εν αναμονή της απαγγελίας κατηγοριών. Ο Frattolin οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου της πόλης Ticonderoga στις 21 Ιουλίου 2025.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Times Union, ο Φρατόλιν δήλωσε αθώος στο δικαστήριο. Μίλησε μόνο για να πει στον δικαστή Ρίτσαρντ Κάρπεντερ ότι η διεύθυνση που είχε καταχωρηθεί για αυτόν στο Μόντρεαλ ήταν λανθασμένη.