Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας άνω των 800 εκατ. στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία – Πύραυλοι, οβίδες και αντιαεροπορικά ραντάρ

    Ημερομηνία:

    Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους 820 εκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πυραύλους, οβίδες και αντιαεροπορικά ραντάρ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος NASAMS, άλλα τέσσερα ραντάρ, πυραύλους για τους αμερικανούς πολλαπλούς εκτοξευτήρες HIMARS καθώς και 150.000 βλήματα των 155 χιλιοστών για το πυροβολικό.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Το νέο αυτό πακέτο βοήθειας είχε προαναγγελθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη, μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Τα αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους εδάφους-αέρος μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Κατασκευάζονται από την αμερικανική Raytheon και τον νορβηγικό όμιλο Kongsberg.

    Με αυτή τη νέα αποστολή από τα υπάρχοντα αποθέματα του αμερικανικού στρατού, οι ΗΠΑ έχουν παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 6,9 δισεκ. δολαρίων από την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνελήφθησαν δυο άτομα για διάπραξη απάτης σε βάρος ηλικιωμένου

    Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στους Αγίους Θεοδώρους Αττικής, από...

    Εκδήλωση για την Παλαιστίνη πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας – φωτό

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14/9/2025,...

    Στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης την Παρασκευή 19-9 η κωμωδία “Ο Γαμβρός μας”

    Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων...

    Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών: Κάλεσμα στη γενική συνέλευση αρχαιρεσιών

    Το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Πατρών προσκαλεί τα τακτικά μέλη...