Νέοι ιοί ανακαλύφθηκαν σε νεφρά νυχτερίδων στην κινεζική επαρχία Γιουχάν

    Ημερομηνία:

    Ερευνητές του Ινστιτούτου Ελέγχου και Πρόληψης Ενδημικών Ασθενειών του Γιουχάν της  Κίνας ανακάλυψαν δύο νέους ιούς σε νυχτερίδες, οι οποίοι σχετίζονται στενά με θανατηφόρους ιούς που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή φλεγμονή του εγκεφάλου και αναπνευστική νόσο στους ανθρώπους. Οι ιοί περιγράφονται σε δημοσίευση στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης «PLOS Pathogens».

    Ακόμη στην  μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν το εσωτερικό των νεφρών 142 νυχτερίδων από δέκα είδη, που συλλέχθηκαν επί τέσσερα χρόνια σε πέντε περιοχές της επαρχίας Γιουχάν στην Κίνα. Χρησιμοποιώντας προηγμένη γενετική αλληλουχία, η ομάδα βρήκε 22 ιούς, οι 20 από αυτούς δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ πριν.

    Δύο από τους πιο ανησυχητικούς ήταν οι νέοι ιοί Henipa, του ίδιου γένους με τους ιούς Nipah και Hendra, οι οποίοι είναι γνωστοί για τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας στους ανθρώπους. Οι ιοί αυτοί βρέθηκαν σε φρουτονυχτερίδες που ζούσαν κοντά σε οπωρώνες, σε κοντινή απόσταση από ανθρώπινα χωριά. Δεδομένου ότι οι ιοί Henipa μπορούν να εξαπλωθούν μέσω των ούρων, η μελέτη εγείρει ανησυχίες σχετικά με τα μολυσμένα φρούτα και τον κίνδυνο οι ιοί αυτοί να μεταπηδήσουν σε ανθρώπους ή ζώα.

    Φλίγκος

    Τέλος η έρευνα εντόπισε ένα νέο πρωτόζωο παράσιτο και δύο ιδιαίτερα άφθονα βακτηριακά είδη, εκ των οποίων το ένα είναι νεοανακαλυφθέν.

     

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ντόναλντ Τραμπ: Υπό κράτηση ύποπτος για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ

    «Πιστεύω με μεγάλη βεβαιότητα ότι ο ύποπτος για τη δολοφονία του...

    Είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης κατάλληλο παιδικό πρωινό;

    Το πρωινό είναι το γεύμα που σηματοδοτεί την αρχή...

    Ματ Ντίλον: Τον αποθεώνουν για την εμφάνισή του στα 61 του – «Είχα ξεχάσει πόσο όμορφος είναι»

    Viral έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα ένα βίντεο από πρόσφατη...

    Εμφάνιση καταρροϊκού πυρετού σε πρόβατα σε περιοχή της Π.Ε Ηλείας – Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης

    Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι...