Νέοι ιοί ανακαλύφθηκαν σε νεφρά νυχτερίδων στην κινεζική επαρχία Γιουχάν

    Ημερομηνία:

    Ερευνητές του Ινστιτούτου Ελέγχου και Πρόληψης Ενδημικών Ασθενειών του Γιουχάν της  Κίνας ανακάλυψαν δύο νέους ιούς σε νυχτερίδες, οι οποίοι σχετίζονται στενά με θανατηφόρους ιούς που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή φλεγμονή του εγκεφάλου και αναπνευστική νόσο στους ανθρώπους. Οι ιοί περιγράφονται σε δημοσίευση στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης «PLOS Pathogens».

    Ακόμη στην  μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν το εσωτερικό των νεφρών 142 νυχτερίδων από δέκα είδη, που συλλέχθηκαν επί τέσσερα χρόνια σε πέντε περιοχές της επαρχίας Γιουχάν στην Κίνα. Χρησιμοποιώντας προηγμένη γενετική αλληλουχία, η ομάδα βρήκε 22 ιούς, οι 20 από αυτούς δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ πριν.

    Δύο από τους πιο ανησυχητικούς ήταν οι νέοι ιοί Henipa, του ίδιου γένους με τους ιούς Nipah και Hendra, οι οποίοι είναι γνωστοί για τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας στους ανθρώπους. Οι ιοί αυτοί βρέθηκαν σε φρουτονυχτερίδες που ζούσαν κοντά σε οπωρώνες, σε κοντινή απόσταση από ανθρώπινα χωριά. Δεδομένου ότι οι ιοί Henipa μπορούν να εξαπλωθούν μέσω των ούρων, η μελέτη εγείρει ανησυχίες σχετικά με τα μολυσμένα φρούτα και τον κίνδυνο οι ιοί αυτοί να μεταπηδήσουν σε ανθρώπους ή ζώα.

    Τέλος η έρευνα εντόπισε ένα νέο πρωτόζωο παράσιτο και δύο ιδιαίτερα άφθονα βακτηριακά είδη, εκ των οποίων το ένα είναι νεοανακαλυφθέν.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Taste Atlas: Δύο ελληνικά πιάτα στα 100 χειρότερα φαγητά του κόσμου

    Παρόλο που η ελληνική κουζίνα στέφθηκε ως η καλύτερη του κόσμου για το...

    Πάτρα – Οδός Γούναρη: Τους έδιωξαν με ΜΑΤ για να αξιοποιήσουν το κτίριο… και πλέον αποτελεί εστία μόλυνσης

    Στα αζήτητα και στην εγκατάλειψη παραμένει το Μαραγκοπούλειον στην...

    Πάτρα: SOS για τις τρύπες στην Τριών Ναυάρχων

    Μπορεί ο πεζόδρομος της Τριών Ναυάρχων να έχει ολοκληρωθεί...

    Πάτρα: Την Κυριακή το μνημόσυνο του καθηγητή φυσικής Θανάση Μπέλλου

    Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, στις 9:30 το πρωί, θα...