Νέος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης – Διαδέχεται τον Μακαριστό Αναστάσιο

    Ημερομηνία:

    Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας από την Ιερά Σύνοδο της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, διαδεχόμενος τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Αναστάσιο.

    Η εκλογή του πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 16 Μαρτίου 2025, σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στα Τίρανα, σύμφωνα με την Ιερά Παράδοση και το Καταστατικό της Εκκλησίας.
    Ο νέος Αρχιεπίσκοπος υπήρξε στενός συνεργάτης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για περισσότερα από τριάντα χρόνια, ενώ διακρίθηκε για το πνευματικό και ποιμαντικό του έργο, την ενίσχυση των φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών της Εκκλησίας και τη συμβολή του στην ανασυγκρότηση του ορθόδοξου πληρώματος στην Αλβανία.

    Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε επισήμως την απόφασή της ενώπιον πλήθους πιστών, οι οποίοι υποδέχθηκαν τη διαδοχή του νέου Προκαθημένου αναφωνώντας «Άξιος!».

    Φλίγκος

    Ακολούθησε η Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος, όπου ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιωάννης ανέγνωσε το επίσημο κείμενο αποδοχής του υψηλού εκκλησιαστικού αξιώματος, υπογράφοντάς το στην Αγία Τράπεζα.

    Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, συνεχάρη τον Μακαριωτατο Αρχιεπίσκοπο Τιρανων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Ιωάννη για την εκλογή του και του ευχήθηκε να έχει μια δημιουργική και καρποφόρο διακονία. Ο Αρχιεπισκοπος Αλβανίας ευχαρίστησε θερμά την Σοφία Ζαχαράκη και ανέφερε ότι προσβλέπει στην συνεργασία επ ωφελεία της Εκκλησίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η επιστήμη πίσω από το τέλειο μπριάμ

    Το μπριάμ αποτελεί ένα από τα πιο παρεξηγημένα «λαδερά» φαγητά, της...

    ΠΑΤΡΑ: Εκκλησία παίρνει νερό από Πλατεία και ο Δήμος… της στέλνει τον λογαριασμό

    Λογαριασμό νερού σε ιερέα, ο οποίος χρησιμοποιεί τη βρύση της...

    ΑΧΑΪΑ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 20ΧΡΟΝΟΥ: Δικάζεται μετά από 19 χρόνια ο Αλβανός που μετέφερε το πτώμα

    Το έγκλημα είχε γίνει στις 30 Ιουλίου  2006. Τότε...

    Η ΠΑΤΡΑ ΕΠΟΜΕΝΟΣ «ΣΤΟΧΟΣ» ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΤΗΣ ΑΑΔΕ – Έφοδος της Εφορίας σε συνεργεία, πλυντήρια και πάρκινγκ

    Συναγερμός σε συνεργεία αυτοκινήτων, πλυντήρια και χώρους πάρκινγκ στην...