Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, νέα πρόεδρος η Αναστασία Παπαδοπούλου

    Ημερομηνία:

    Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδρίασε δια περιφοράς και ενέκρινε τις εισηγήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ορίστηκαν απόψε οι νέες ηγεσίες στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου.

    Τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο οποίος έλαβε θετική γνωμοδότηση και την ψήφο εμπιστοσύνης των συναδέλφων του, κατά την πρόσφατη διαδικασία επιλογής.

    Ο κ. Τζαβέλλας έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων. Παράλληλα, υπηρέτησε ως εποπτεύων εισαγγελέας στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επί οκτώ χρόνια, μέχρι και το 2023. Η θητεία του ως ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να διαρκέσει ένα έτος, καθώς συνταξιοδοτείται σύντομα.

    Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου τοποθετείται η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος, Αναστασία Παπαδοπούλου. Η κυρία Παπαδοπούλου υπηρετεί εδώ και 36 χρόνια στο δικαστικό σώμα και προήχθη σε αντιπρόεδρο τον Αύγουστο του 2024.

    Η θητεία της αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2026, οπότε και συνταξιοδοτείται.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εφοδος της Αστυνομίας στην Δυτική Αχαϊα – 10 συλλήψεις

    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκε...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Πλάκωσαν στο ξύλο ανήλικο – Τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο

    Σοβαρό περιστατικό βίας με θύμα ανήλικο σημειώθηκε το βράδυ...

    Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Γονέων Δυτικής Ελλάδας για την κατάργηση του Γενικού Λυκείου Ερυμάνθειας

    Την έντονη διαμαρτυρία της για την κατάργηση της οργανικής...

    Πατρών Χρυσόστομος: «Αναδεικνύομε τους τοπικούς μας Αγίους»

    Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών: Μετά τον λαμπρόν εορτασμόν του...