Νέος «Τζορτζ Φλόιντ» στις ΗΠΑ: Ξυλοκοπούσαν κρατούμενο και τον πάτησαν στον λαιμό, μέχρι που πέθανε από ασφυξία – Σοκαριστικό 15λεπτο βίντεο

    Ημερομηνία:

    Σοκ προκαλεί το βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου και δείχνει τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός Αφροαμερικανού κρατούμενου, του Ρόμπερτ Μπρουκς, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο σωφρονιστικό ίδρυμα Marcy στη Νέα Υόρκη.

    Τραβηγμένα από κάμερες που φόραγαν μέλη του προσωπικού της φυλακής, τα πλάνα δείχνουν τον κρατούμενο, με τα αίματα στο πρόσωπο, καθώς δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, με τουλάχιστον έξι άνδρες γύρω του κάθε στιγμή. Επανειλημμένα, οι φύλακες που τον έχουν περικυκλώσει του σφίγγουν τον λαιμό.

    Ενώ ο κρατούμενος είναι καθιστός, με τα χέρια δεμένα και εμφανώς τραυματισμένος, φύλακας φορά πλαστικά γάντια, τον αρπάζει από τον λαιμό με τη βοήθεια συναδέλφου του και τον στήνει σε τοίχο.

    Νέος «Τζορτζ Φλόιντ» στις ΗΠΑ: Ξυλοκοπούσαν κρατούμενο και τον πάτησαν στον λαιμό, μέχρι που πέθανε από ασφυξία - Σοκαριστικό 15λεπτο βίντεο
    Νέος «Τζορτζ Φλόιντ» στις ΗΠΑ: Ξυλοκοπούσαν κρατούμενο και τον πάτησαν στον λαιμό, μέχρι που πέθανε από ασφυξία - Σοκαριστικό 15λεπτο βίντεο
    Νέος «Τζορτζ Φλόιντ» στις ΗΠΑ: Ξυλοκοπούσαν κρατούμενο και τον πάτησαν στον λαιμό, μέχρι που πέθανε από ασφυξία - Σοκαριστικό 15λεπτο βίντεο

    Σε κάποιο σημείο του βίντεο ένας αστυνομικός φαίνεται να βάζει κάτι στο στόμα του Μπρουκς πριν τον χτυπήσει επανειλημμένα στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, ένας άλλος αστυνομικός τον χτυπάει στη βουβωνική χώρα, προτού τον χτυπήσει με ένα παπούτσι.

    Τα βίντεο δεν έχουν ήχο. Οι κάμερες ήταν «αναμμένες» αλλά οι φύλακες «δεν τις είχαν ενεργοποιήσει κι έτσι κατέγραφαν χωρίς ήχο», εξήγησε η γενική εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες.

    Τα βίντεο δεν επιτρέπουν να αντιληφθεί κανείς ποια είναι η αφορμή αυτής της μεταχείρισης, αν υπήρξε κάποιο αρχικό συμβάν.

    Νέος «Τζορτζ Φλόιντ» στις ΗΠΑ: Ξυλοκοπούσαν κρατούμενο και τον πάτησαν στον λαιμό, μέχρι που πέθανε από ασφυξία - Σοκαριστικό 15λεπτο βίντεο
    Ο Ρόμπερτ Μπρουκς σε μικρότερη ηλικία

    Ο Ρόμπερτ Μπρουκς ανακηρύχθηκε νεκρός στις 10 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Wynn της Ουτίκα, σύμφωνα με τη γενική εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς. Ο Μπρουκς, 43 ετών, εξέτιε ποινή φυλάκισης 12 ετών από το 2017 για επίθεση πρώτου βαθμού, σύμφωνα με τα έγγραφα της φυλακής.

    Οι ΗΠΑ συνταράσσονται συχνά από υποθέσεις υπέρμετρης βίας των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

    Το 2020, ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ, 46χρονου Αφροαμερικανού, από ασφυξία που του προκάλεσε αστυνομικός πιέζοντας τον στον λαιμό με το γόνατο για κάπου εννιά λεπτά, καθώς εκείνος ήταν δεμένος με χειροπέδες πισθάγκωνα, πεσμένος στο οδόστρωμα, εκλιπαρώντας να του επιτρέψουν να αναπνεύσει, πυροδότησε κύμα αντιρατσιστικών διαδηλώσεων και ταραχών σ’ όλη τη χώρα.

    Τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες είναι «σοκαριστικά και συνταρακτικά (…) δεν παίρνω ελαφρά τη δημοσιοποίησή τους, πάνω απ’ όλα την περίοδο των γιορτών», τόνισε η Λετίσια Τζέιμς, εξηγώντας πως πήρε την απόφαση για λόγους «διαφάνειας».

    Η θέασή τους «συγκλόνισε» τους δικούς του, είπε η δικηγόρος που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την οικογένεια, η Ελίζαμπεθ Μέιζουρ.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα νεκροψίας-νεκροτομής που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, ο θάνατός του οφειλόταν σε «ασφυξία εξαιτίας πίεσης στον λαιμό».

    Οι αρχές δεν δημοσιοποίησαν παρά ελάχιστες λεπτομέρειες για την υπόθεση τις ημέρες που ακολούθησαν.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Καταθέτει απολογητικό υπόμνημα

    Ένα νέο κεφάλαιο στην κόντρα τους πρόκειται να «γραφτεί»...

    «Είμαι 42 ετών και δεν έχω κάνει ποτέ έρωτα. Είναι πια πολύ αργά;»

    ΗSophia Benoit, είναι relationship και sex editor. Άρθρα της...

    Η εκδήλωση του ιστορικού Συλλόγου των Αθηναίων, που συγκίνησε την τέως βασίλισσα Αννα Μαρία

    Αρωμα από το ελληνικό «The crown» είχε η εκδήλωση για τον...

    Η συγκλονιστική ιστορία τηες 17χρονης Γιουγκοσλάβας που εκτέλεσαν οι Ναζί

    Η φωτογραφία μας δείχνει την 17χρόνη Γιουκοσλάβα αντάρτισσα Lepa...