Νετανιάχου: «Δεν υπάρχει πείνα στη Γάζα – Είναι ένα κραυγαλέο ψέμα»

    Ημερομηνία:

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε εκ νέου ότι στη Λωρίδα της Γάζας «δεν υπάρχει πείνα», απορρίπτοντας τις διεθνείς εκκλήσεις για τερματισμό του αποκλεισμού και τις αναφορές περί λιμού.

    Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε για την Γάζα σε εκδήλωση στην Ιερουσαλήμ, παρουσία της Πόλα Γουάιτ, επικεφαλής του Faith Office του Λευκού Οίκου.

    «Η εικόνα που παρουσιάζεται είναι πως εφαρμόζουμε εκστρατεία πείνας στη Γάζα. Τι κραυγαλέο ψέμα. Δεν υπάρχει καμία πολιτική πείνας στη Γάζα και δεν υπάρχει πείνα στη Γάζα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου.

    Την ίδια στιγμή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως τουλάχιστον 63 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αυτόν τον μήνα από αίτια που σχετίζονται με τον υποσιτισμό στη Γάζα. Ο ΠΟΥ και πολλές διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν επισημάνει ότι ο ισραηλινός αποκλεισμός έχει εντείνει δραματικά την ανθρωπιστική κρίση στον θύλακα.

    Οι δηλώσεις του έγιναν λίγες μέρες μετά την απόφαση του Ισραήλ να άρει ορισμένους περιορισμούς στην είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας, μετά την έντονη διεθνή πίεση για τον λιμό που πλήττει τη Γάζα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”: Συνεργεία του Δήμου συνδράμουν στον καθαρισμό και στην αποκατάσταση βλαβών

    Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Η πυρκαγιά...

    Η Πάτρα αντάμωσε με το ρεμπέτικο και την χορευτική παράδοση

    H Πάτρα το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιουλίου αντάμωσε...

    Ξέσπασε το Τάκης Πετρόπουλος! Ποιους κατηγορεί στην Πάτρα για προπαγάνδα

    Μιλώντας στον Σκάι Πάτρας 89.4 ο αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος τα βάζει...

    Ένταση στο λιμάνι της Ρόδου με την άφιξη Ισραηλινών τουριστών! Πήγαν ΜΑΤ απο Αθήνα για να προστατεύσουν τους Ισραηλίτες

    Σκηνικό έντασης σημειώθηκε στο λιμάνι της Ρόδου, με αφορμή την άφιξη κρουαζιερόπλοιου που μετέφερε...