Η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ τίμησε την μνήμη του Παγκόσμιου, Γιώργου Αμερικάνου πριν το τζάμπολ, με τον κόσμο να χαρίζει ένα ζεστό χειροκρότημα για τον θρύλο της Ένωσης.
ΑΕΚ – Σαλόν Βίλπας: Το ματς
Στο πρώτο δεκάλεπτο καμιά από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει, με τον Νέλι Τζόζεφ να ξεκινά με εντυπωσιακό τρόπο και να πετυχαίνει τους 10 από τους 21 πρώτους πόντους της ΑΕΚ.
Οι Φινλανδοί που ήταν σκληρό καρύδι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με το καλάθι του Λιντμπεργκ στο τέλος της περιόδου.
Με το τρίποντο του Τσαλμπούρη στο 12′ η ΑΕΚ ξέφυγε γιανπρώτη φορά με έξι πόντους για το 32-26.
Ο Ερτέλ με τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά στους 11 πόντους και έκανε το 37-26, αναγκάζοντας τους Φινλανδούς να καλέσουν timeout. Ο Γουόκερ μείωσε σε 46-40, δύο λεπτά πριν το ημίχρονο.
Με το τρίποντο του Λάινε η Σαλόν ισοφάρισε στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ με επιμέρους 7-0 πέρασε και μπροστά στο 22′ για το 49-51.
Ο Μπάρτλεϊ με δύο βολές έβαλε μπροστά την ΑΕΚ για το 60-58 στο 27′. Ο Γουόκερ με απίθανο κάρφωμα έκανε το 62-65.
Ο Μπάρτλεϊ το πήγε προσωπικά και με συνεχόμενους πόντους έκανε το 66-65. Ο Τσέιβις με βολές διαμόρφωσε το 66-71 στο τέλος του δεκαλέπτου.
Ο Λεκαβίτσιους με τρίποντο έκανε το 74-75 στο 32′, ενώ ο Γουόκερ έφτασε τους 25 πόντους για το 78-79 στο 35′. O Γουόκερ συνέχισε το show και έγραψε το 75-79, φτάνοντας τους 29 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 24-24, 49-44, 66-71, 95-93


