flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Νικολόπουλος: «Ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής για έναρξη καρναβαλικών εκδηλώσεων»

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Νέα Πάτρα” με δήλωση του επικεφαλής Νίκου Νικολόπουλου αναφέρει:
Μετά από πάνω από 180 χρόνια, θα καταγραφεί στη Μελανή Ιστορία του Δήμου Πατρέων, η ανυπαρξία της Κομουνιστικής Δημοτικής Αρχής Πελετίδη για έναρξη των Καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Με πρόσχημα την πανδημία, ματαίωσε την καθιερωμένη έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων, αποδεικνύοντας την αδυναμία να πραγματοποιήσει έστω και συμβολικές και εναλλακτικές Καρναβαλικές δράσεις.
Το καρναβάλι της Πάτρας παρέμεινε όμως ζωντανό, σε πείσμα της Κουμουνιστικής Αρχής Πελετίδη, χάρις στους χιλιάδες διαδικτυακούς καρναβαλιστές που μέσω της καλλιτεχνική τους έμπνευση και φαντασία, οργάνωσαν το διαδικτυακό Καρναβαλικό Event με μεγάλη επιτυχία.
Μια επιτυχία που ανέδειξε την γύμνια και την απουσία της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή του Καρναβαλικού lockdown της Κομουνιστικής και Αδιάφορης Αρχής Πελετίδη κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση:
Κύριε Δήμαρχε,
Ξεκίνησε το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ του ’21 εν μέσω καραντίνας και όπως περιμέναμε ήταν μια διαφορετική εμπειρία πολύ όμορφη εμπειρία για δεκάδες χιλιάδες διαδικτυακούς καρναβαλιστές .
Απίστευτο το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ άνοιξε την αυλαία του στην υφήλιο με πρωτόγνωρους τρόπους και συνθήκες .
Όλος ο κόσμος έβλεπε Πάτρα και … ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΗΚΕ με ενθουσιασμό!
Το διεθνές στοίχημα το πέτυχε η συμμαχία των πατρινών φίλων του καρναβαλιού, με την ΠΑΛΑΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ απούσα, διοργανώνοντας διαδικτυακό πάρτι που έκανε χιλιάδες κόσμο να χορεύει με λοκντάουν, σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
Μετά ταύτα, οφείλει ο Δήμαρχος Πάτρας να καταλάβει επιτέλους, έπειτα από τόσα χρόνια που πέρασαν, από τότε που ήρθε στη πόλη μας από την γενέτειρα του και έγινε κάτοικος Πατρών, τον πολυσήμαντο και πολύτιμο ρόλο που παίζει το καρναβάλι στη ζωή μας και στο πολιτισμό .
Περιμένουν οι ανιδιοτελείς καρναβαλιστές όπως και όλοι οι συμπολίτες, ο Δήμαρχος να ανοίξει τα αυτιά του, τα μάτια του, το μυαλό του, να πετάξει τις «σταλινικές σκουριές» στο «καλάθι των αχρήστων» και να αναζητήσει την συνεργασία με όλους εκείνους που δίνουν από την ψυχή τους τα πάντα, χωρίς να περιμένουν καμιά ανταμοιβή.
Εν μέσω της επιδημίας ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ έχουμε ανάγκη τη χαρά, το κέφι, την αλληλεπίδραση και την εξωστρέφεια που τόσο μας έλειψαν στο χρόνο που πέρασε και όπως διαπιστώσαμε από το διαδικτυακό, μέσω mixcloud, πάρτι που διοργάνωσε η καρναβαλική ομάδα «του χρόνου μπούλες» κατέγραψε πάνω από 14.000 views.
Συμμετείχαν δηλαδή και καλωσόρισαν το ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ περίπου 30.000 άνθρωποι μέσα από τα σπίτια τους και όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει και ο Δήμαρχος Πάτρας, το facebook γέμισε καρναβαλικές φωτογραφίες με ευχές για Καλό Καρναβάλι, αλλά και με αρκετά φαρμακερά σχόλια για την ολιγωρία, την αδιαφορία, την ανικανότητα, την «αναφυλαξία» και «δυσκοιλιότητα» της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ, εξ αιτίας της κομμουνιστικής δυσανεξίας και των κόμπλεξ που έχει σε κάθε αγαθό του δυτικού αστικού πολιτισμού.
Επειδή η δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» συμφωνεί με εκείνους που υπογραμμίζουν πως η μεγάλη επιτυχία της δράσης αυτής απέδειξε πως τελικά ο κορονοϊός είναι η μεγάλη ευκαιρία για διαφήμιση του θεσμού και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, καθώς καμία άλλη παραδοσιακή τελετή έναρξης δεν συγκέντρωσε ποτέ στο παρελθόν τόσο μάτια – και αφτιά- πάνω της και μάλιστα, χωρίς να διατεθεί χρήμα από τα δημοτικά ταμεία … χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία, όπως έγραψε στο κύριο άρθρό της η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, εξάγοντας απλά, το δαιμόνιο και το κέφι των ανθρώπων του, αλλά και την ίδια την ιστορία και ταυτότητα του καρναβαλιού και της πόλης.
Επειδή είναι γνωστόν το δόγμα του ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Πελετίδη «πας μη κομμουνιστής μαύρο πρόβατο για σφαγή» Καλείστε να απαντήσετε:
1. Έχετε τη διάθεση να βγάλετε τις «κόκκινες τσίμπλες» από τα μάτια σας – έστω και τώρα που γίνατε συνταξιούχος και κλείνετε τον επαγγελματικό σας κύκλο – και να πιάσετε τον παλμό της κοινωνίας;
2. Γιατί δεν φροντίσατε να υιοθετήσετε και να υποστηρίξετε το διαδικτυακό Καρναβαλικό Event;

 

3. Γιατί ενώ επιχειρήθηκαν διαβήματα και υποβλήθηκαν προτάσεις από τους επαΐοντες του ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ δεν θέλετε και δεν είχατε όλο τον προηγούμενο καιρό καμία συνεργασία μαζί του;
4. Επιτέλους, τι μπορεί να περιμένει η πόλη από τη παρέα της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, που έφτασε στην τρίτη ηλικία και δεν κατάφερε ακόμα να καταλάβει, ότι με τις κομμουνιστικές θεωρίες, μόνον πίσω ολοταχώς πάμε στη Πάτρα, έστω μετά τα πρωτοσέλιδα της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ μήπως «ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙ» και αδράξει την ευκαιρία, να προβληθεί το καρναβάλι της Πάτρας πανελληνίως και διεθνώς χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία;