Νίκος Ανδρουλάκης: «Απαιτείται να σχεδιάσουμε σε στέρεες βάσεις την περιφερειακή ανάπτυξη»

    Ημερομηνία:

    Στην Καστοριά περιοδεύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος στο Νεστόριο συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρήστο Γκοσλιόπουλο.

    «Η Ελλάδα κινδυνεύει δημογραφικά και πρωτίστως όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας. Έχουμε χρέος ως πολιτικό σύστημα να σχεδιάσουμε σε στέρεες βάσεις την περιφερειακή ανάπτυξη για να αντιμετωπίσουμε τον δημογραφικό κίνδυνο, που θα οδηγήσει τα χωριά μας στην ερήμωση» επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης φέρνοντας μια σειρά από παραδείγματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων στην περιφέρεια:

    Προσέθεσε ότι είναι προτεραιότητα του ένα σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης, που θα αντιμετωπίζει την ξηρασία, που θα ρίχνει το κόστος παραγωγής με φθηνή ενέργεια, κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης σε συνεταιρισμούς, δήμους, μεταποιητές, κτηνοτρόφους και αγρότες. «Χαμηλό κόστος παραγωγής σημαίνει ότι τα παιδιά μένουν εδώ, αξιοποιούν τις περιουσίες τους και κάνουν οικογένειες» τόνισε.

    Καταλήγοντας o κ. Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα των δομών υγείας επισημαίνοντας την ανάγκη για ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πανελλαδικά.

    «Δεν μπορεί να έχουμε χαμηλοσυνταξιούχους που βρίσκονται στις λίστες αναμονής για χειρουργείο και κάποιους να τους λένε: “πληρώστε για να πάτε στα απογευματινά”. Όπου υπάρχουν αυτά, είναι ακόμη ένα μπάλωμα. Η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας πρέπει να γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, γιατί χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα που φαντάζονται ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φθινόπωρο πληρωμών για τα αναδρομικά – Τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχων στην «ουρά»

    Οι συνταξιούχοι αναμένουν τις πληρωμές των αναδρομικών, με τον ΕΦΚΑ να...

    Δείτε ποια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αγοράζουν οι Έλληνες

    Με θετικό πρόσημο κινείται η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα...

    H γήρανση του πληθυσμού, ευκαιρία για ανάπτυξη (πίνακας)

    Να μετατρέψει το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού σε… ευκαιρία και...