Νίκος Αντύπας: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο συνθέτη και μουσικό

    Ημερομηνία:

    Το ύστατο «χαίρε» είπαν σήμερα (4/1) συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στον Νίκο Αντύπα.

    Φλίγκος

    Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, σε ηλικία 68 ετών, από εγκεφαλικό.

    Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που είχε συνεργαστεί μαζί του και ήταν καλή του φίλη.

    Η ανάρτησή της

     

    Η απώλειά του έχει συγκλονίσει τους δικούς του ανθρώπους αλλά και όλους τους καλλιτέχνες που είχαν δουλέψει μαζί του.

    Το μεσημέρι της Παρασκευής οι περισσότεροι εξ αυτών έδωσαν το «παρών» στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Ρηγίλλης για να τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία.

    Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, η Χαρούλα Αλεξίου, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Βασίλης Λέκκας, η Λίνα Νικολακοπούλου, ήταν εκεί.

    Νίκος Αντύπας: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο συνθέτη και μουσικό Νίκος Αντύπας: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο συνθέτη και μουσικό Νίκος Αντύπας: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο συνθέτη και μουσικό Νίκος Αντύπας: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο συνθέτη και μουσικό

    ICECAP

    Ποιος ήταν ο Νίκος Αντύπας

    Ο Νίκος Αντύπας μπήκε στην ελληνική δισκογραφία αρχικά ως ντράμερ με τους Ιωνάθαν, αργότερα με το σχήμα των Sunset και ύστερα των διάσημων Socrates.

    Το 1985 έκανε αίσθηση με την κυκλοφορία «Ζεστά ποτά» των αδερφών Κατσιμίχα, σε ενορχήστρωση δική του.

    Το 1991 ανέλαβε την ενορχήστρωση του δίσκου «Μένω εκτός» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. «Ο Νίκος δεν ενορχήστρωσε απλώς. Ανα-σύνθεσε. Αυτός είναι ο σωστός όρος για την παρουσία του σ’ αυτον τον δίσκο» έγραφε η ερμηνεύτρια στο ένθετο του δίσκου.

    Η δουλειά, όμως, που σημάδεψε την καριέρα του ήταν ο δίσκος «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά», σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και με ερμηνεύτρια την Πρωτοψάλτη. Το άλμπουμ γνώρισε τεράστια επιτυχία ενώ το 1998 παρουσιάζεται και με τη μορφή μουσικής παράστασης σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου.

    Είχε προηγηθεί, το 1992, το επίσης επιτυχημένο Δι’ ευχών, και πάλι με στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, αυτή τη φορά με ερμηνεύτρια τη Χαρούλα Αλεξίου.

    Ακολούθησε, το 1994, το «Έϊ!» με την Χαρούλα Αλεξίου, σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Άρη Δαβαράκη και της ίδιας της Αλεξίου.

    Στην καριέρα του συνεργάστηκε, είτε ως συνθέτης είτε ως ενορχηστρωτής, με τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, μεταξύ άλλων τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιώργο Νταλάρα, Νάνα Μούσχουρη, Μαρινέλλα, Δημήτρη Μπάση, Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Αυτή είναι η Φραντζέσκα που… έκλεψε τις εντυπώσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%ad%cf%83%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%ce%ba%ce%bb/

    Αιγιάλεια: Η Γιορτή της Μητέρας στον Ελαιώνα – ΦΩΤΟ

    «Μάνα, Μητέρα, Μαμά – η κλωστή που δεν κόβεται!»...

    ΠΑΤΡΑ: Ερχεται ο Μητσοτάκης και θα ανακοινώσει ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Αχαΐας

    Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται στην Πάτρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

    ΠΑΤΡΑ – ΕΣΤΙΑΣΗ: Μεγάλη η προσφορά εργασίας -Ψάχνουν εργαζόμενους… με το κυάλι

    Πιο έντονο από κάθε άλλη χρονιά είναι το πρόβλημα...