flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Νίκος Νικολόπουλος: Φωνή λαού Οργή Θεού

Επιστολή πολίτη προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Σήμερα στην Θεσσαλονίκη με προσέγγισε ένας πολίτης και μου παρέδωσε την παρακάτω επιστολή.
Μου είπε ότι την έχει στείλει στον Πρωθυπουργό αλλά είναι σίγουρος ότι θα τον αγνοήσει και με παρακάλεσε για την δημοσιοποίησή της.
Φωνή λαού Οργή Θεού. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να κάνω ότι μου ζητήθηκε. Περιττό να πω ότι με εκφράζει και μένα αυτή η επιστολή
Ακολουθεί η επιστολή:Για την αντιγραφή
Νίκος Νικολόπουλος

“Κύριε Πρόεδρε,

Είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας από κάθε έναν από τα εκατομμύρια απλών ανθρώπων της χώρας μας. Με την επιστολή αυτή θέλω να σας ευχαριστήσω κύριε πρόεδρε γιατί με έναν πραγματικά απλό και ιδιοφυή τρόπο με απαλλάξετε από συναισθήματα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που με ταλάνιζαν. Τα συναισθήματα αυτά αντικαταστάθηκαν από μία αίσθηση σιγουριάς για το μέλλον.  Ξέρω θα σας φανούν  παράξενα αυτά που λέω, μην νομίζετε όμως ότι είμαι πνευματικά πάσχων. Διευκρινίζω αμέσως τι εννοώ και  ελπίζω η περιέργεια σας να υπερνικήσει την έντονη αίσθηση βαρεμάρας σας ώστε να διαβάσετε την επιστολή μου μέχρι τέλους. Ανοίγοντας παρένθεση, η αίσθηση της βαρεμάρας είναι εμφανές ότι είναι το κυρίαρχο συναίσθημα σας σε ότι έχει να κάνει με  τον απλό κόσμο όπως εγώ.  Κλείνω την παρένθεση και εξηγούμαι. Η σιγουριά που μου εμπνεύσατε για το μέλλον κύριε Πρόεδρε βασίζεται στα μέχρι σήμερα επιτεύγματά σας.

Κύριε Πρόεδρε διαχειριστήκατε την κρίση της πανδημίας με ένα μοναδικό τρόπο σε παγκόσμια κλίμακα. Μόνος εσείς από τους ανά τον κόσμο ηγέτες μας κλείσατε στα σπίτια μας επτά μήνες το τελευταίο δωδεκάμηνο. Ανοίξατε τα σύνορα ανεξέλεγκτα προς χάριν της οικονομίας. Αποτέλεσμα η έκρηξη  της πανδημίας και η καταστροφή της οικονομίας. Μας απαγορεύετε τις κοινωνικές επαφές, τις ποινικοποιήσατε θα έλεγα, με ένα βαθμό υπερβολής. Βέβαια σε υποψία μη τήρησης των μέτρων σας μας δέρνετε για να βάλουμε μυαλό. Όχι εσείς προσωπικά αλλά μετά από παρέμβασή σας. Για να βγούμε από το σπίτι μας για μερικές ώρες  πρέπει να αναφερθούμε ως νεοσύλλεκτοι. Στην φυλακή αυτό λέγεται προαυλισμός.  Έχω μια εγγονή που γίνεται ενός έτους στο τέλος του μηνός. Δια ζώσης έχουμε βρεθεί ελάχιστες φορές μέχρι σήμερα γιατί μένει μερικά χιλιόμετρα από εμάς. Από την άλλη πλευρά κύριε πρόεδρε η μητέρα μου, με την σοφία της ηλικίας της, δεν σας πήρε ποτέ σοβαρά και μέχρι την παραμονή του θανάτου της, από γηρατειά τον Αύγουστο, πήγαινε στην κοντινή της πλατεία καθημερινά για τον καφέ της. Ταυτόχρονα κύριε πρόεδρε μας επιτρέπετε να στοιβαζόμαστε στα ΜΜΜ γιατί που να βρούμε λεφτά για λεωφορεία. Τα δώσατε στα ΜΜΕ για να μας ενημερώνουν για τον αριθμό των κρουσμάτων καθ εκάστην. Πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ γιατί όπως είχε πει Υπουργός σας δεν πετάτε λεφτά για ΜΕΘ. Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο ο εν λόγω Υπουργός σας να είναι γραφικός όπως ομολογήσατε για άλλους δύο συναδέλφους του, ή αφελής και κακοήθης όπως υπονοήσατε για άλλη υπουργό σας. Σας θαυμάζουμε όμως γιατί παρά την διόλου κολακευτική γνώμη σας για τους συνεργάτες σας εξακολουθείτε να τους εμπιστεύεστε την τύχη μας. Παρατηρούμε ότι είναι ίδιον του χαρακτήρα σας να στηρίζετε συνεργάτες σας και να μην τους αποχωρίζεστε ακόμα και αν έχουν καταδικαστεί για ατιμωτικά εγκλήματα. Καταλαβαίνετε σε τι αναφέρομαι.

Πολυλογώ όμως κύριε πρόεδρε και ακόμα δεν σας εξήγησα γιατί μαζί σας δεν  νιώθω αμφιβολίες  και είμαι σίγουρος για το μέλλον. Είναι πολύ απλό. Με ζήλο, επιμονή  και υπομονή φτάσατε την οικονομία σε σημείο μη αναστρέψιμο. Θα μας πείτε, και, θα έχετε δίκιο, ότι πτωχεύσαμε και θα μπούμε σε νέο μνημόνιο εντός του μνημονίου. Άρα θα μειωθεί πάλι η σύνταξή μου, θα πληρώνω περισσότερα για τα φάρμακά μου, αν μπορώ να τα πάρω, θα είναι δύσκολο να πάω σε νοσοκομείο και η ποιότητα ζωής μου θα είναι ανάλογη αυτής των προγόνων μας Σπαρτιατών. Λιτή και εγκρατής. Θα έλεγα και υγιεινή αλλά τα μακαρόνια ανεβάζουν το σάκχαρο. Φροντίσατε ώστε αυτός να είναι ο μόνος δρόμος πλέον. Δεν χρειάζεται να αγωνιούμε ούτε να προσπαθήσουμε για κάτι. Το πήρατε απάνω σας, όπως όλα και με την δική σας παρέμβαση τα καταφέρατε. Σαφώς δεν  θα μας το πείτε τώρα. θα μας το πείτε αμέσως μετά τις εκλογές. Μέχρι τότε θα μας λέτε ότι η οικονομία θα ανακάμψει. Πάλι θα έχετε δίκιο, γιατί στο σημείο που την φτάσατε μόνο να ανακάμψει μπορεί. Μετά θα διαπιστώσετε ότι στο σημείο που βρισκόμαστε όσο και να ανακάμψει δεν υπάρχει σωτηρία.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό κύριε πρόεδρε που με κάνει σίγουρο για το μέλλον. Είναι και ο Πτωχευτικός σας Νόμος.  Χρωστάω πάνω από 30.000 ευρώ στις τράπεζες. Ξέρω ότι θα με πτωχεύσετε, γιατί από σημερινά εισοδήματα, το ένα τρίτο από όσα είχα, θα μου τα μειώσετε κι αυτά, πως να πληρώσω δόσεις. Θα μου πάρετε όλη την περιουσία, και θα  πετάξετε εμένα και την οικογένειά μου στον δρόμο. Δεν θα μου αφήσετε τίποτα. Ούτε ο θάνατος δεν με γλυτώνει. Ακόμα και αν εγκαταλείψω τον μάταιο τούτο κόσμο κύριε πρόεδρε μπορείτε να με πτωχεύσετε. Τέτοια επιμέλεια και προβλεπτικότητα. Προφανώς με δική σας παρέμβαση. Η προσωπική σας σφραγίδα πάντα ξεχωρίζει.

Θα μπορούσα να πω κι άλλα κύριε πρόεδρε. Θα μπορούσα να σας επαινέσω για το ψυχικό σας σθένος που παραμένει ακατάβλητο παρόλα τα δεινά των άλλων, που δεν σας στερεί αυτή την έμφυτη χαρά της ζωής που σας διακρίνει, την αγάπη σας για τις εκδρομές και τα ταξίδια, για την ψυχραιμία σας και την βεβαιότητά σας ότι θα τα βρούμε με τους Τούρκους και για την Ολύμπια ηρεμία σας απέναντι στις προκλήσεις τους. Δεν θα σας κουράσω όμως άλλο. Πως θα μπορούσα άλλωστε. Εσείς δεν μας έχετε κουράσει καθόλου. Σας ευχαριστούμε λοιπόν κύριε Πρόεδρε και παρακαλούμε θερμά να πάψετε του λοιπού να παρεμβαίνετε στις ζωές μας. Σας αξίζει μακρά και ήρεμη περίοδος ξεκούρασης. Αρκετά κάνατε για μας. Σκεφτείτε λίγο και τον εαυτό σας.”