Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά άσκησε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας κατά του βουλευτή της «Νίκης», Νίκου Παπαδόπουλου για τους βανδαλισμούς του στην Εθνική Πινακοθήκη.


Η ποινή που του επιβλήθηκε, σύμφωνα την τροποποίηση και αυστηροποίηση που έχει γίνει του ΚτΒ για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά βουλευτή, είναι η περικοπή κατά το ήμισυ 1/2 της βουλευτικής του αποζημίωσης για ένα μήνα.
Ο κ. Κακλαμάνης, ανακοίνωσε ότι ανάλογη άσκηση μομφής θα είχε επιβληθεί και στον Ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη, εάν δεν είχε ζητήσει συγνώμη στην Ολομέλεια για τα όσα είπε στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο βουλευτής της Νίκης, μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1, είπε πως έδωσε τον λόγο του στην Παναγία να κάνει ό,τι μπορεί για να αφαιρεθούν τα έργα από την Εθνική Πινακοθήκη και σημείωσε πως: «Δοκίμασα τα πάντα για να αφαιρεθούν». Τόνισε πως προσπάθησε να δει την διευθύντρια αλλά οι υπάλληλοι του έλεγαν πως απουσιάζει.
«Έδειχναν αυτά τα “περιττώματα του διαβόλου” σε μικρά παιδιά που βρίσκονταν σε ξενάγηση και τότε προειδοποίησα δύο κοπέλες για ό,τι πρόκειται να συμβεί και τους είπα να μην στεναχωρηθούν» σημείωσε.
