flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Νίκος Θεοδωρόπουλος: Γιατί συμμετέχω στις εκλογές των Αιρετών

Τα σημαντικότερα κριτήρια κατά την προσωπική μου άποψη που πρέπει να έχει κάποιος που ασχολείται με τα συνδικαλιστικά δρώμενα είναι δύο:

Πρώτον γι’ αυτόν που συμμετέχει η ενασχόληση με τα κοινά θα πρέπει να αποτελεί προστιθέμενη αξία αφενός μεν γιατί θα πρέπει να στερηθεί τη ζωή του και την οικογένειά του για να αφιερωθεί στους συναδέλφους και αφετέρου, δε θα πρέπει να διατρέχει κανέναν ηθικό κίνδυνο από αυτή του την ενασχόληση καθώς θα διακατέχεται από ειλικρίνεια, τιμιότητα και θα λέει πάντα την αλήθεια.

Επιπλέον και ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο για κάποιον είναι ότι θα πρέπει να υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τη Δημοκρατικότητα και την Ενότητα σπάζοντας κάθε είδους ιδεολογικό φραγμό και κομματικο-δογματισμό γιατί όπως υποστήριζε και ο μεγάλος Αχαϊός Πολιτικός Φιλόσοφος Παναγιώτης Κανελλόπουλος  :

η Δημοκρατία είναι στάση ζωής ,γιατί η Δημοκρατία στηρίζεται πάνω στην έννοια της φιλίας και ο Δημοκράτης αισθάνεται φίλους του τους ανθρώπους χωρίς να τους ξεχωρίζει βάζοντας ως επίκεντρό του την ενότητα ενώ αντίθετα τα ιδεολογικά στεγανά δημιουργούν διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων όντας μια εικονική πραγματικότητα.

Συναδέλφισσα ,Συνάδελφε της Δυτικής Ελλάδας,

Με αυτή την επιστολή σού κάνω γνωστό ότι θα είμαι υποψήφιος (σεβόμενος την απόφαση της ΔΟΕ) στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για το ΑΠΥΣΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ/ΠΕ και σου ζητώ να μου δώσεις ξανά την ευκαιρία να σε εκπροσωπήσω στα υπηρεσιακά συμβούλια. Πορευόμενος όπως πάντα με ειλικρίνεια και εντιμότητα απέναντί σου θα δώσω έναν αγώνα καθαρό μακριά από παραταξιακές ακρότητες ,ιδεοληψίες και κομματικά αφηγήματα .

Άλλωστε η υπηρεσιακή φύση αυτών των εκλογών αυτό επιτάσσει ,δηλαδή αιρετή και αντικειμενική εκπροσώπηση των συναδέλφων και όχι κομματική και νομίζω ότι αυτό το έχω αποδείξει μέχρι σήμερα με τη στάση μου τόσο από τη θέση του Αιρετού όσο κυρίως από τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας όπου δε δίστασα ουκ ολίγες φορές να συγκρουστώ με την Κεντρική Διοίκηση του ΥΠΑΙΘ χωρίς να υπολογίζω τις πολιτικές πεποιθήσεις  μου.

Ήμουν παρών σε όλες τις δύσκολες μάχες που δίνει ο κλάδος και δίπλα σε οποιονδήποτε συνάδελφο. Το ίδιο θα κάνω και τώρα από τη θέση του Αιρετού, θα υπερασπιστώ με σθένος κάθε συνάδελφο στο υπηρεσιακό συμβούλιο και σε ότι με αφορά για την αποτροπή ανήθικων συμπεριφορών (π.χ. το να πουλάω εξυπηρέτηση αυτό που δικαιούται ο άλλος ),δηλώνω από την αρχή ότι για τη δίκαιη ικανοποίηση των αιτημάτων όλων των συναδέλφων εφόσον εκλεγώ θα λαμβάνω σταθερά υπόψη μου τα απαιτούμενα  για την εφαρμογή των προβλεπόμενων διατάξεων στη βάση της αρχής της συναίνεσης των μελών του συμβουλίου ύστερα από ουσιαστικό διάλογο.

Πλέον έχει καταστεί κοινός τόπος το αυτονόητο αίτημα των καιρών ,ότι χρειαζόμαστε υγιές συνδικαλιστικό κίνημα που δε θα επιζητεί «τα εαυτόν» ,αλλά θα πορεύεται με λεβεντιά και φιλότιμο τη μέση χρυσή οδό που παρέχουν σε αυτό η γνώση των προβλημάτων , η αμεροληψία και η συναδελφοσύνη. Στο προσκήνιο του συνδικαλισμού πρέπει να εμφανισθούν νέοι άνθρωποι που πολιτικά θα έχουν την πρόθεση και θα κατέχουν τη γνώση για την αντικειμενική και δίκαιη λύση των προβλημάτων του κλάδου και των συναδέλφων.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια τα υπηρεσιακά συμβούλια έμειναν χωρίς εκπροσώπηση από Αιρετούς συναδέλφους και αποδείχθηκε περίτρανα πόσο σημαντική ήταν η απουσία τους γιατί οι συνάδελφοι δεν είχαν που να απευθυνθούν και δεν είχαν κάποιον να τους προστατέψει και να διεκδικήσει σθεναρά τα αιτήματά τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν  όπως και εσύ διαπίστωσες πολλά προβλήματα .

Ζήσαμε την αποψίλωση του θεσμού του Αιρετού αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα που εσύ θα αποκαταστήσεις την αδικία και θα επαναφέρεις το Δημοκρατικό θεσμό που κατακτήθηκε στον παρελθόν με Αγώνα για να νιώθεις ξανά ότι έχεις φωνή και εκπροσώπηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Με κάθε τιμή ,

Νίκος Θεοδωρόπουλος Υποψήφιος Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ