flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΣ: Ο Πελετίδης κάνει τούμπα… σε 5 πράξεις! ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απίστευτη τούμπα Πελετίδη! Την περιγράφουμε σε 5 πράξεις, αφού η καταγραφή των γεγονότων, μοιάζει και με θεατρικό προπαγανδιστικό έργο, παραποίησης της αλήθειας, για προσωπικό και κομματικό συμφέρον!

 

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ το 2014. Ο ΕΝΑΣ και οι 331 ‘ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ’.

Κοινοποιούνται προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κυρίως ΕΣΠΑ 2014-2020) προκειμένου να χρηματοδοτηθούν  δράσεις και έργα, στους 332 Δήμους  όλης της χώρας. Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί τόσο κοινωνικά προγράμματα-δράσεις αλληλεγγύης, καταπολέμησης της φτώχειας, όσο και μεγάλα έργα ανάπτυξης, για να υπάρξουν μέσα από αυτά και νέες θέσεις εργασίας.

331 Δήμαρχοι υποβάλλουν αιτήματα.

Ένας, ο κ. Πελετίδης, αρνείται να συνδιαλλαγεί και να αποδεχθεί τα ‘αιματοβαμμένα’ χρήματα και ξεκινά ‘αντίσταση’, ανακοινώνοντας συγχρόνως, πως δεν την έχει ανάγκη και δεν υποκύπτει στη μισητή Ε.Ε. ‘Καταγγέλλει’ και δείχνει με το δάκτυλο τους 331 δημάρχους της χώρας ως ‘υποταγμένους’!

 

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ το 2015. Ως ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ κάνει ‘αντίσταση’, κατεβάζει με ‘θόρυβο’ τη σημαία της Ε.Ε. από το Δημαρχείο. Οι φίλιες δυνάμεις σε όλη τη χώρα, τον ‘δοξάζουν’!

 

Αντιγράφουμε από τις εφημερίδες τις εποχής:

«Ο Πελετίδης αποφάσισε να βγάλει την Πάτρα από την Ε.Ε.!!!»

«Ο δήμαρχος της Πάτρας κατέβασε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

«Πάτρα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει πουθενά για τον Δήμο – Ούτε καν στο μπαλκόνι του Δημαρχείου»

«Όχι στον Ευρωμονόδρομο» και τα «Μονοπώλια» της Ε.Ε.. Οι θέσεις του Κομμουνιστικού κόμματος είναι σαφέστατες χωρίς τις γνωστές κολοτούμπες των πολιτικών που τα τελευταία χρόνια έγιναν της μόδας». 

«Υπέστειλε την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Κώστας Πελετίδης»

«Η δημοτική αρχή της Πάτρας, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, υπέστειλε τη σημαία της ΕΕ από το μπαλκόνι του δημαρχείου της Πάτρας».

Ο ίδιος κάνει ‘επαναστατικές’ δηλώσεις στο πανελλήνιο:  “Η σημαία υπεστάλη από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, πρόκειται για μια ενέργεια έμπρακτης αντίθεσης ενάντια στην ΕΕ, καθώς πρόκειται για μια αντιδραστική διακρατική ένωση, που παραμένει εχθρική για τον λαό” και συμπληρώνει για να μην μείνουν αμφιβολίες ή υποψίες για κολοτούμπες

“Η  σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ένα σύμβολο μισητό για το λαό, γιατί η Ε.Ε. στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των λαών όλης της Ευρώπης και η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή, αποτελεί την πηγή της κακοδαιμονίας που δέρνει τη χώρα και τον λαό. Οι πολιτικές της προσαρμόζουν την οικονομία στις ανάγκες της ελεύθερης αγοράς, δημιουργώντας μαζική εξαθλίωση και ανεργία”.

Εκατοντάδες εφημερίδες και ο ηλεκτρονικός τύπος σε όλη την Ελλάδα, ‘δοξάζουν’ τον ‘μάγκα’ Δήμαρχο της Πάτρας, για τον ‘τσαμπουκά’ του.  

 

ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ από το 2016 έως το 2019: Συμβιβάζεται, αλλά το αποκρύπτει! Καπηλεύεται έργα, τίτλους δράσεων-δραστηριοτήτων και προγραμμάτων, αποκρύπτει τις χρηματοδοτήσεις και ονομάζει τη ‘λογοκλοπή’ αριστερή πολιτική!

Ο κ. Πελετίδης αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί την πόλη του και την σύγκριση που θα κάνουν οι δημότες του, με άλλες πόλεις της Ελλάδας και αποφασίζει να αποδεχθεί τα  Ευρωπαϊκά Προγράμματα τα οποία του έδινε με το ζόρι η Περιφέρεια (εκείνα που ο τότε περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας τον παρακαλούσε να πάρει-παράδειγμα τα περίφημα 46 εκ. ευρώ της Αστικής Ανάπλασης- και αυτός περήφανα αρνιόταν και τα κατήγγειλε). Το κάνει όσο μπορεί πιο κρυφά και με πρόγραμμα, όπως αποδεικνύεται!

Αντιγράφει στην κυριολεξία την αιτιολογική έκθεση, για κάθε έργο ή δράση, τη φρασεολογία και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη βαπτίζει αριστερή, αποκρύπτει τις πηγές χρηματοδότησης, τα παρουσιάζει ως δικούς του αριστερούς τίτλους και αριστερές πολιτικές και δικά του έργα! Υπερηφανεύεται πως είναι από τις οικονομίες που έκανε!!!! Εμφανίζεται ένα παράδοξο φαινόμενο. 331 Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα έχουν πάρει Ευρωπαϊκά Προγράμματα και χρηματοδότηση μεταξύ των άλλων για Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολείων,  Κοινωνικές Δομές όπως το Υπνωτήριο, τη Στέγη Αστέγων και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, Οικοτροφείο, Ξενώνας Φιλοξενίας, Ψηφιοποίηση Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, Παροχή Συσσιτίου, τη Διαχείριση και Αποχέτευση Λυμάτων και Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης, Κατασκευή Ποδηλατόδρομου, Κατασκευές Σχολείων, Αστικές Αναπλάσεις, Αντιδρόμηση Κορίνθου-Κανακάρη,  και δεκάδες άλλα έργα, αλλά ο μόνος από τους 331 δημάρχους που περνάει εντέχνως την εικόνα, πως όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, τα κάνει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ  στην Ελλάδας, είναι ο κ. Πελετίδης!!

Για την ιστορία το συνολικό ποσό «των έργων» που χρηματοδοτεί αυτή τη στιγμή στην Πάτρα η Ε.Ε. ξεπερνά τα 110.000.000 ευρώ. Μόνο ένα πρόγραμμα στη ΔΕΥΑΠ ξεπερνά τα 20.000.000 ευρώ!

 

ΠΡΑΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ το 2020:

Όπου και αν περπατήσεις σήμερα στην πόλη, βλέπεις πινακίδες έργων με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απλά και αθόρυβα στήνονται,  με τον κ. Πελετίδη να εκτελεί – καθώς δεν έχει άλλη επιλογή- την αυστηρή οδηγία της Ε.Ε. για τους όρους δημοσιότητας των χρηματοδοτούμενων έργων και να εύχεται η λήθη του χρόνου να μην φέρει στην επιφάνεια τις «επαναστατικές δηλώσεις» που έκανε όταν… «έριχνε στην πυρά» τη μισητή σημαία της Ε.Ε.

Ξεχνάει ξαφνικά την αντίσταση και τις επαναστατικές κορώνες και κάνει υποταγή.

Οφείλει όμως να ζητήσει μία συγνώμη από τους υπόλοιπους 331 δημάρχους (και όχι μόνο) της χώρας που τους είχε στιγματίσει ως «κολοτούμπες» και «υποταγμένους» !!!

Οφείλει να παραδεχθεί – αν έχει έστω και ελάχιστα ψήγματα πολιτικής ευθυκρισίας και αν τολμά να διαφοροποιηθεί από τις ξεπερασμένες κοσμοθεωρίες του κόμματός του – ότι έκανε λάθος όταν υπέστειλε από το Δημαρχείο την σημαία της Ε.Ε. και εμφανιζόταν στο πανελλήνιο ως ο μόνος αγνός και αδούλωτος πατριώτης.

Αλλά αν πει όμως αυτό, θα πρέπει να παραδεχθεί πως όποιο έργο βλέπουμε να γίνεται γύρω μας, δεν θα γινόταν ποτέ χωρίς τις γενναίες χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε.    

Παραθέτουμε και φωτογραφίες από τις «σημαίες» που ο κ. Πελετίδης τοποθετεί σε δεκάδες σημεία της πόλης, σε κάθε σημείο που γίνεται χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. έργο!

Έχουν όμως μία σοβαρή παράλειψη.

 Τους λείπει η λέξη «συγνώμη»!

           

 Νίκος Τζανάκος

 

 

cof