flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αχαΐας: “Ενας χρόνος χωρίς τη δική μας Φώφη”

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Αχαΐας, σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής:

«…Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχει νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι…ι»

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απώλεια της αείμνηστης Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά.

Μια μαχήτρια της ζωής αλλά και η αγωνίστρια πολιτικός που όραμά της ήταν η δημοκρατική παράταξη να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Με υπευθυνότητα, μακριά από πολιτικούς βερμπαλισμούς, λαϊκισμούς και ακρότητες. Η πολιτική της παρακαταθήκη περιλαμβάνει αναμφισβήτητα την διασφάλιση της ενότητας του χώρου, τον μετασχηματισμό του Κινήματος με χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, κατοχυρώνοντας παράλληλα  την αυτόνομη πολιτική πορεία του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά πίστευε σε ένα σύγχρονο Κοινωνικό κράτος, όπου ο ρόλος του μεταξύ άλλων, θα εστίαζε στο να ισχυροποιήσει το δίχτυ κοινωνικής προστασίας ιδιαίτερα μεταξύ των ευπαθών και κοινωνικά αδύναμων ομάδων.

Ήξερε ότι στην συνείδηση των πολιτών, η Κοινωνική Πολιτική είναι ταυτισμένη με την Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη.

Το Ε.Σ.Υ. φέρει τη ανεξίτηλη σφραγίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που το οραματίστηκε, το σχεδίασε και αδιάκοπα το υπηρέτησε με συνέπεια. Με σταθερή προσήλωση στο Δωρεάν Δημόσιο χαρακτήρα, παρέχοντας πρωτόγνωρες υπηρεσίες για όλους τους πολίτες μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο οικισμό. Μας κατέστησε κοινωνούς σε μία νέα αντίληψη όπου η καθολική πρόσβαση σε δομές Υγείας ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί το αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη αλλά και την υποχρέωση της Πολιτείας.

Η δική μας Φώφη αγωνίστηκε σε όλη την πολιτική της διαδρομή, για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ και του κοινωνικού κράτους με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη. Γνώριζε ότι οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι κοινωνικής και κρατικής ασφάλισης, οφείλουν να ακολουθούν τις ανθρώπινες ανάγκες, και όχι να χρηματοδοτούν την αναπαραγωγή ενός συστήματος αναξιοπιστίας και αναποτελεσματικότητας. Αφουγκράστηκε τις ανάγκες της κοινωνίας, εστιάζοντας τον πολιτικό της λόγο σε ένα σύγχρονο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την Υγεία, όπου η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η δημιουργία μιας σύγχρονης ιατρικής εργαλειοθήκης (βάσεις δεδομένων επιδημιολογικών στοιχείων – ανάλυση πληθυσμού – κατακτήσεις βιολογικής τεχνολογίας-στατιστικές αναλύσεις – χρήση της Τηλεϊατρικής), θα στόχευε στην βέλτιστη αξιοποίηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων.

Και σε αυτόν ακριβώς τον δρόμο οφείλουμε να συνεχίσουμε σήμερα.

Ένα χρόνο μετά από το θάνατό της, γίνεται πιο έντονη η αίσθηση του χρέους για τη συνέχιση του αγώνα της και την πραγματοποίηση των οραμάτων που μοιραστήκαμε μαζί της. Η διαδρομή της, οι αξίες της και οι αγώνες της για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία είναι η δύναμή μας, αλλά και η παρακαταθήκη που εμείς κληρονομούμε.

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Αχαΐας στην συνεδρίασή της, στις 19/10 αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει την μνήμη της:

  • Με την συμμετοχή κλιμακίου της στην εκδήλωση – θεσμό της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, ¨Pink the City 2022”, στον  συμβολικό περίπατο που πραγματοποιείται  από τα Ψηλά Αλώνια μέχρι τον Μόλο της Αγίου Νικολάου, υπό την αιγίδα του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» με στόχο αφενός την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, αφετέρου την αποστολή ενός ηχηρού μηνύματος υπέρ της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.
  • Την συγκρότηση, σε συνεργασία με τον Τομέα Υγείας του Κινήματος, του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ», αφενός με σκοπό την διαρκή παρακολούθηση του επιπέδου λειτουργίας και υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας και αφετέρου την ανάδειξη των προβλημάτων και δυσλειτουργιών στον Νομό Αχαΐας, προτείνοντας βιώσιμες λύσεις που θα απαντούν στις ανθρώπινες ανάγκες.