Νορβηγία : Πρόστιμο στην πρωθυπουργό για το κορονοπάρτι γενεθλίων

    Ημερομηνία:

    Η αστυνομία στη Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε πρόστιμο στην πρωθυπουργό της χώρας Έρνα Σόλμπεργκ επειδή παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κοροναϊού, διοργανώνοντας μια οικογενειακή συγκέντρωση για τα γενέθλιά της.

    Το πρόστιμό που επιβλήθηκε στη Σόλμπεργκ ανέρχεται σε 20.000 κορόνες Νορβηγίας (περίπου 1.900 ευρώ), δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Όλε Σέβερουντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Η πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη τον προηγούμενο μήνα επειδή τον Φεβρουάριο οργάνωσε σε χειμερινό θέρετρο συγκέντρωση για να γιορτάσει τα 60α της γενέθλια, με τη συμμετοχή 13 μελών της οικογένειάς της, παρά το γεγονός ότι στη Νορβηγία απαγορεύονται οι εκδηλώσεις με περισσότερα από 10 άτομα βάσει των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας covid-19.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Η αστυνομία εξήγησε ότι, αν και σε άλλα αντίστοιχα περιστατικά πιθανόν να μην επέβαλε πρόστιμο, στην περίπτωση της Σόλμπεργκ αποφάσισε να το πράξει διοτι είναι η πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνησή της αυτή που λαμβάνει τις αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα.

    «Αν και ο νόμος είναι ίδιος για όλους, δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο», εξήγησε ο Σέβερουντ, δικαιολογώντας την απόφαση της αστυνομίας.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Spring rolls με σάλτσα φιστικιού

    Υλικά Μερίδες: 4 Για τα spring rolls 1 μεγάλο καρότο,...

    Στο σφυρί σπίτια και επιχειρήσεις οφειλετών της εφορίας – Ξεκινά νέο κύμα πλειστηριασμών

    Νέος γύρος με… «σφυριά» για ακίνητα οφειλετών ξεκινάει σύντομα, καθώς...

    Το Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Αχαΐας στην κινητοποίηση της 1ης Οκτωβρίου

    Το Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Αχαΐας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: ΟΛΕΣ...

    Τα Μαρκάτια επιστρέφουν στην πιο ιστορική γειτονιά της Πάτρας 26-28 Σεπτεμβρίου 2025

    Επιστρέφει φέτος για δεύτερη χρονιά το φεστιβάλ «Μαρκάτια» και καλεί ξανά...