Νοσοκομείο Αγρινίου: Εισάγονται αρνητικοί στον κορωνοϊό, νοσούν και μπαίνουν στην κλινική Covid

    Ημερομηνία:

    Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου όντας αρνητικοί στον κορωνοϊό και τελικά μεταφέρθηκαν στην κλινική Covid-19 του νοσηλευτικού ιδρύματος, αφού νόσησαν μετά την εισαγωγή τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου οι 9 στους 10 που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στην κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου (55 άτομα το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου) μεταφέρθηκαν εκεί από άλλες κλινικές του νοσοκομείου.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και οι περισσότεροι από αυτούς τους νοσηλευόμενους είχαν εισαχθεί με αρνητικό τεστ, μετά από λίγες ημέρες βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 και αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους.

    GLEARNET

    Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις εικάζεται ότι η διασπορά του ιού μπορεί να οφείλεται σε επισκέψεις συγγενικών τους προσώπων ή ακόμη και σε αρνητικό τεστ το οποίο θετικοποιείται έπειτα από ένα ή δύο 24ωρα.

    Όπως αναφέρουν πηγές του karvasaras.gr, ακόμη και όταν ένα rapid test μπορεί να παρουσιάζεται αρνητικό, δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι ο ασθενής δεν είναι ήδη φορέας της νόσου και χρειάζεται να περάσει ένα χρονικό διάστημα πριν βρεθεί θετικός.

    Έμπειροι υγειονομικοί πάντως αναφέρουν ότι η διασπορά του κορωνοϊού σε κλινικές του νοσοκομείου που έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά ασθενών στην κλινική covid-19, δεν μπορεί να οφείλεται στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος. Αφενός γιατί όπως υποστηρίζουν δεν έχει καταγραφεί ικανός αριθμός κρουσμάτων στο προσωπικό, ώστε να δικαιολογεί κάτι τέτοιο, ενώ εκτός απ’ όλα τα μέτρα που λαμβάνονται από τους υγειονομικούς, οι επαφές τους με τους ασθενείς είναι οι απολύτως απαραίτητες και με μεγάλη προσοχή, για την αποφυγή διασποράς του ιού.

    Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διασπορά του κορωνοϊού δεν καταγράφεται σε κλινικές όπου νοσηλεύονται ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα και δεν έχει υπάρξει αύξηση της θνησιμότητας λόγω covid-19 στο νοσοκομείο Αγρινίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Wagyu vs Kobe: Ολη η αλήθεια για τα πιο περιζήτητα κομμάτια κρέατος στον κόσμο

    Ακόμα και ανάμεσα στους πιο ορκισμένους λάτρεις του κρέατος...

    Με μια λιτή εκδήλωση, ο Δήμος Αιγιαλείας τίμησε σήμερα τον αείμνηστο δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο

    Με μια λιτή εκδήλωση, ο Δήμος Αιγιαλείας τίμησε σήμερα...

    Ερχονται στην Πάτρα οι ROTTING CHRIST

    ROTTING CHRIST/35 Years of Evil Existence w. Vermingod Special Guests:...

    Δείτε πόσο -ακριβώς- κοστίζει να μεγαλώσεις ένα παιδί: Έως τα 18α γενέθλιά του

    Η αμερικανική κυβέρνηση υπολογίζει πόσο κοστίζει να μεγαλώσεις ένα...