ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ: Ενας παθολόγος για 150.000 άτομα

    Ημερομηνία:

    Στο «επίκεντρο» των εκπροσώπων δώδεκα Πρωτοβάθμιων Σωματείων βρέθηκε χθες το μεσημέρι Τετάρτη 19/10/2022 η κατάρρευση του ΕΣΥ στην Ηλεία και η ελλειμματική υγειονομική περίθαλψη.

    Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου Πύργου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωσή του, το οποίο «φυτοζωεί» με «δανεικούς» γιατρούς εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, παρά την αυτοθυσία που επιδεικνύεται, σε καθημερινή βάση, από το προσωπικό.

    Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε ως βασικό σύνθημα την άμεση στελέχωση του ΓΝΗ, πρωτίστως της Παθολογικής Κλινικής που λειτουργεί με μόλις έναν παθολόγο σε σύνολο επτά οργανικών θέσεων και με κανέναν ειδικευόμενο γιατρό σε σύνολο 9 οργανικών θέσεων, για έναν νομό 150.000 κατοίκων. Επί της ουσίας, όπως ανέφεραν οι διαδηλωτές, δεν υφίσταται Παθολογική, με την έννοια της οργανωμένης κλινικής που έχει συνέχεια στην παρακολούθηση των ασθενών.

    Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σήμερα με τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους να μπαίνουν στον «χορό» συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα τρία λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν επιλέγουν σύντροφο

    Πολλές γυναίκες αναζητούν έναν σύντροφο για μία μακροχρόνια σχέση,...

    Πώς να διακόψετε κάποιον που μιλάει ασταμάτητα – Τρεις τρόποι και παραδείγματα

    Συχνά, κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης ή κοινωνικής...

    ΠΑΤΡΑ: ΔΕΙΤΕ τις 8 περιοχές που θα μείνουν χωρίς νερό το πρωί της Τετάρτης

    Πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης λόγω επείγουσας εργασίας...