Ντόναλντ Τραμπ: Κανείς δεν θα γλιτώσει από τους δασμούς, λέει για κινητά, υπολογιστές και τσιπ – «Θα μπουν σε ξεχωριστό καλάθι»

    Ημερομηνία:

    Νέες ανακοινώσεις για τους δασμούς σε κινητά, υπολογιστές και τσιπ έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει «ξεχωριστό καλάθι δασμών» γι’ αυτές τις κατηγορίες προϊόντων.

    «Κανείς δεν ξεμπλέκει και ειδικά η Κίνα, η οποία μας αντιμετωπίζει χειρότερο» έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social υποστηρίζοντας ότι «την Παρασκευή δεν ανακοινώθηκε καμία “εξαίρεση” από τους δασμούς. Τα προϊόντα αυτά υπόκεινται στους υφιστάμενους δασμούς 20% για την φεντανύλη και απλώς μετακινούνται σε διαφορετικό “κουβά” δασμών. Τα Fake News το γνωρίζουν αυτό, αλλά αρνούνται να το αναφέρουν».
    Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι θα υπάρξει ξεχωριστή έρευνα για τον κλάδο των ημιαγωγών και «ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρονικών» σε μια επερχόμενη έρευνα από την Επιτροπή Εθνικής Ασφαλείας για τους Δασμούς.

    «Αυτό που έχει αποκαλυφθεί είναι ότι πρέπει να παράγουμε προϊόντα στις ΗΠΑ και ότι δεν θα είμαστε όμηροι από άλλες χώρες, ειδικά από εχθρικά εμπορικά έθνη όπως η Κίνα, η οποία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην σέβεται τον Αμερικανικό Λαό» συνεχίζει στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος, η οποία έγινε μετά από όσα έγιναν γνωστά την περασμένη Παρασκευή.

    «Δεν μπορούμε επίσης να τους αφήσουμε να συνεχίσουν να μας κακοποιούν στο εμπόριο, όπως έκαναν για δεκαετίες, αυτές οι μέρες έχουν τελειώσει! Η Χρυσή Εποχή της Αμερικής, η οποία περιλαμβάνει τις επερχόμενες περικοπές φόρων και κανονισμών, ένα σημαντικό ποσό των οποίων μόλις εγκρίθηκε από τη Βουλή και τη Γερουσία, θα σημαίνει περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, που θα παράγουν προϊόντα στο Έθνος μας και θα αντιμετωπίζουν τις άλλες χώρες, ιδίως την Κίνα, με τον ίδιο τρόπο που μας έχουν αντιμετωπίσει» ισχυρίζεται στην ανάρτησή του ο Τραμπ.
    Κλείνοντας, δε, γράφει στην ανάρτησή του: «Το συμπέρασμα είναι ότι η χώρα μας θα είναι μεγαλύτερη, καλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ. Θα κάνουμε την ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ!»

    Είχε προηγηθεί ώρες νωρίτερα η δήλωση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Χάουαρντ Λούτνικ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και στην εκπομπή “This Week” ότι έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αλλά και μερικές άλλες ηλεκτρονικές συσκευές θα ενταχθούν σε ένα ξεχωριστό επίπεδο δασμών, μαζί με τους ημιαγωγούς (τσιπ).

    Κατά τον Λούτνικ, οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να επιβληθούν μετά από έναν περίπου μήνα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17-11-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΑΘΑΝ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΕΤΩΝ 84 ΘΑΝΟΝΤΑ ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...

    Χρόνης Εξαρχάκος: Ο λόγος που δεν παντρεύτηκε ποτέ

    Γεννήθηκε στη Σύρο και σπούδασε στη δραματική σχολή του...

    Δείκτης βιωσιμότητας: Τα δέκα καλύτερα και δέκα χειρότερα μέρη για να ζεις

    Με κριτήριο την κουλτούρα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την εκπαίδευση,...