Νύχτα επεισοδίων – Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ

Ημερομηνία:

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων. Η οδός Εγνατία, στο ύψος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρέμεινε κλειστή για τα οχήματα επί δύο ώρες. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στις 2:20 ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε στατική διμοιρία στην οδό Αγγελάκη. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απώθησαν του δράστες της επίθεσης με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα.

Οι νεαροί οπισθοχώρησαν εντός του αύλειου χώρου του ακαδημαϊκού ιδρύματος, μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή. Στον χώρο υπήρχε σε εξέλιξη πάρτυ με ζωντανή punk μουσική. Ακολούθησαν κι άλλες επιθέσεις από τους κουκουλοφόρους προς τους αστυνομικούς. Εκτός από τις βόμβες μολότοφ, οι ταραξίες εκτόξευσαν προς τους άντρες των ΜΑΤ δεκάδες πυροτεχνήματα και πέτρες. Για αρκετή ώρα η ατμόσφαιρα στην περιοχή των επεισοδίων ήταν αποπνικτική.

Ένας αστυνομικός υπέστη έγκαυμα στο χέρι από έκρηξη βόμβας μολότοφ. Χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Σταθμευμένα οχήματα υπέστησαν φθορές από τις ρίψεις αντικειμένων.

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Εκρηξη στις 4 τα ξημερώματα στα Ζαρουχλέϊκα! Στο πόδι η γειτονιά! Εκαψαν ΙΧ – φωτο

Συναγερμός στις 4 τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική και στην...

ΑΑΔΕ: Αυτοκίνητα με τιμή εκκίνησης από 500 ευρώ στις 24 Σεπτεμβρίου

Από μικρά αυτοκίνητα πόλης μέχρι μεγάλα SUV, πολυτελή μοντέλα...

Γιώργος Φλωρίδης: «Θα έρθουν αυστηρές ποινές» για τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Νέα αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου για τα κυκλώματα που...