flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Νυχτοκάματο τρόμου για διανομέα στον Βόλο: Νεαρός τον απείλησε με όπλο για να μην πληρώσει

Σε νυχτοκάματο του τρόμου εξελίχθηκε η βάρδια για έναν διανομέα πιτσαρίας στον Βόλο, καθώς ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με την κάννη όπλου, το οποίο ύψωσε απειλητικά εναντίον του νεαρός Ρομά προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει τις πίτσες που είχε παραγγείλει.

Ειδικότερα, ο νεαρός προχώρησε σε παραγγελία, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, από γνωστή πιτσαρία της πόλης. Ζήτησε δύο προσφορές που περιλάμβαναν συνολικά δύο πίτσες, δύο σαλάτες και δύο αναψυκτικά, με το αντίτιμο να ανέρχεται περίπου στα 30 ευρώ. Όταν ρωτήθηκε για το σημείο παράδοσης της παραγγελίας υπέδειξε τόπο πάνω από τις γραμμές του τραίνου και πριν το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, κοντά σε καφετέρια της περιοχής.

Εκεί ο διανομέας βρήκε τον νεαρό Ρομά να τον περιμένει. Σταμάτησε και κατέβηκε από το δίκυκλο. Άνοιξε το κιβώτιο από το μηχανάκι που μεταφέρονται τα τρόφιμα και του έδωσε την παραγγελία του. Τη στιγμή που έλαβε τα κουτιά, κατευθείαν έβγαλε όπλο.

Στρέφοντας το προς τον διανομέα, ανέφερε τα εξής: ” Σήκω και φύγε μην στην ανάψω”. Ο διανομέας δεν επιχείρησε να κάνει κίνηση, αλλά πήρε το μηχανάκι και απομακρύνθηκε. Αμέσως επικοινώνησε με το αφεντικό του προκειμένου να τον ενημερώσει σε σχέση με το συμβάν. Ο δεύτερος τον προέτρεψε να πάει κατευθείαν στην Αστυνομία, όπως και έκανε. Εκεί, κατήγγειλε το συμβάν στον αστυνομικό υπηρεσίας, με τον τελευταίο, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Ταχυδρόμος”, να τον προτρέπει να πει στο αφεντικό του να μεταβεί στην υπηρεσία για να καταθέσει μήνυση.

Η μαρτυρία του διανομέα για το συμβάν

Όπως ήταν λογικό, το περιστατικό δημιούργησε τεράστιο σοκ στον διανομέα ο οποίος καταθέτει την μαρτυρία του στην εφημερίδα ”Ταχυδρόμος”. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος σημειώνει τα εξής:

”Εκείνη την ώρα ένιωσα αμηχανία. Πάγωσα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Τέτοια ακούμε μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο για τον Βόλο. Δεν περίμενα ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. Σηκώθηκα και έφυγα. Επέδειξα ψυχραιμία. Έχω εμπειρία γιατί δουλεύω χρόνια στο χώρο και έχω δουλέψει και νύχτα”, αναφέρει και συμπληρώνει:

Μπορώ να ανταπεξέρχομαι σε δύσκολες καταστάσεις. Αλλά αν στη θέση μου ήταν ένας νεότερος; Τι θα γινόταν; Tόσα χρόνια στη νύχτα και δεν μου έχει ποτέ κάτι τέτοιο”.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουν χώρα τέτοια απρόοπτα κατά την παράδοση παραγγελιών στο Αλιβέρι. ” Κι άλλες φορές εργαζόμενοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με διάφορα περιστατικά. Κλέβουν παραγγελίες, δεν πληρώνουν. Αλλά να βγει όπλο;”, επισημαίνει ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας, ο υπάλληλος του οποίου ήταν χωρίς τη θέληση του ” πρωταγωνιστής” σε αυτό το δυσάρεστο περιστατικό.

” Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, αλλά δεν μας ζήτησαν τον αριθμό τηλεφώνου μέσω του οποίου έγινε η παραγγελία ώστε να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση. Είναι αδιανόητο. Να σκοτωθεί άνθρωπος που βγαίνει για μεροκάματο των 15 ευρώ; ”, προσθέτει ο ίδιος.

Εκτός του χάρτη παράδοσης πλέον το Αλιβέρι

Ενόψει τον δυσάρεστων αυτών εξελίξεων, πολλές επιχειρήσεις στον Βόλο δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ξαναδεχθούν παραγγελία για το Αλιβέρι, τονίζοντας ότι ” δεν θα παίξουμε με τις ζωές των εργαζομένων μας”.

Άλλες πάλι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφαρμόσουν σύστημα παράδοσης αποκλειστικά και μόνο μπροστά στην πύλη του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας, για να διασφαλίσουν ότι ενώπιον αστυνομικών δεν θα κινδυνεύουν οι υπάλληλοί τους.