flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Ο Αντώνης Κουνάβης στην «Πελοπόννησο» πριν τις κάλπες: «Στοίχημά μας να δούμε την Αχαΐα… γαλάζια»

Ενα 48ωρο χωρίζει τους πρωταγωνιστές των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία της Αχαΐας, αφού την Κυριακή περί τα 10.000 μέλη της παράταξης καλούνται να αναδείξει τη νέα Διοικούσα Επιτροπή. ‘Ενας εκ των δύο διεκδικητών της προεδρίας, ο δημοτικός σύμβουλος Πάτρας -επιμελητηριακός σύμβουλος Αχαΐας και ναυτιλιακός πράκτορας Αντώνης Κουνάβης, απαντά σήμερα στα ερωτήματα της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Στην προεκλογική σας προσπάθεια, προβάλατε το «αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας». Πιστεύετε πως τα μέλη της τοπικής ΝΔ θέλουν στην ηγεσία κάποιον με τέτοια χαρακτηριστικά και γιατί;

Πιστεύω ότι τα μέλη της ΝΔ θέλουν έναν δικό τους άνθρωπο στην προεδρία της ΔΕΕΠ, ο οποίος να προέρχεται από την κοινωνία και να απευθύνεται στην κοινωνία. Θέλουν έναν απ’ αυτούς στην ηγεσία, του οποίου η διαδρομή είναι η επιτομή της επιβράβευσης της ιδεολογίας μας. Είναι ευρέως γνωστό ότι δεν προέρχομαι από κανένα πολιτικό «τζάκι», ούτε είμαι ο «εκλεκτός» κανενός. Κι αν επισημαίνω ότι είμαι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, είναι για να διαμηνύσω ότι η υποψηφιότητά μου δεν κρύβει καμία απολύτως σκοπιμότητα ή υστεροβουλία. Μ’ άλλα λόγια, δεν αποσκοπώ, μέσω της προεδρίας, σε κάποια κρατικοδίαιτη, πολιτικής φύσης, θέση.

Στη διαδικασία εγγραφής μελών καταγράφηκαν «σημεία και τέρατα». Ποια ήταν η στόχευση των όποιων υπαίτιων και πώς έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι καθαρό;

Λυπάμαι, αλλά μια μεγάλη γιορτή για την παράταξή μας, με χιλιάδες επανεγγραφές και εγγραφές νέων μελών, στιγματίστηκε από μια μικρή μειοψηφία. Δυστυχώς γι’ αυτούς, το σχέδιο που επινόησαν νοσηροί εγκέφαλοι για ν’ αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα έπεσε στο κενό. Ας επικεντρωθούμε, λοιπόν, στη μεγάλη εικόνα, η οποία δείχνει ότι η εκλογική βάση μας διευρύνθηκε εντυπωσιακά. Και είναι προφανές ότι η διεύρυνσή της ενισχύει και την αντιπροσωπευτικότητα του αποτελέσματος.

Διαβάσαμε πρόσφατα, για ανεμβολίαστο υποψήφιο στη ΝΔ Αχαΐας. «Χτύπημα κάτω από τη μέση», για κάποιον, με διαρροή προσωπικών δεδομένων σε μία ευαίσθητη περίοδο για ένα τέτοιο θέμα; Το σχόλιό σας;

Η ερώτηση σας δεν με αφορά. Προσωπικά είμαι πλήρως εμβολιασμένος, με πιστοποιητικό. Ακολούθησα την οδό της λογικής, της επιστήμης και τις ανάλογες κυβερνητικές υποδείξεις. Θα ήταν αδιανόητο για μένα να μην εμβολιαστώ.

Τη στάση του κόμματος απέναντί σας και απέναντι στον συναγωνιστή σας κ. Κατσουγκράκη, τη θεωρείτε καθαρή; Γιατί δεν σας είδαμε να φωτογραφίζεστε με υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ. Αυτό ερμηνεύτηκε αναλόγως από κάποιους.

Μετά από δεκαετίες αγώνων, και με αρκετούς σε δύσκολους καιρούς για να εδραιωθούν ιδέες και αξίες της παράταξης, δεν αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω τα κομματικά διαπιστευτήριά μου, ποζάροντας με κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος. Θεωρώ ότι οι εκλογές δεν προσφέρονται για… πασαρέλα!

Λέτε πως από την επομένη της εκλογής σας στη ΔΕΕΠ Αχαΐας θ’ αλλάξουν πολλά. Ποια θα είναι τα πρώτα σας βήματα;

Να αποκτήσουμε σύγχρονα γραφεία, ως ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς για τα μέλη μας. Θέλω μια ΔΕΕΠ λειτουργική και εξωστρεφή, με γραφεία ανοικτά για όλους, με συνεργασία με τους βουλευτές, στελέχη μας και φορείς, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την παράταξη και τον τόπο. Δεν μ’ αρέσουν τα μεγάλα λόγια, οι βαρύγδουπες υποσχέσεις, αλλά για ένα να είναι όλοι σίγουροι. Με μένα πρόεδρο, η ΔΕΕΠ θ’ αναγεννηθεί, διαθέτοντας εγκαταστάσεις – πρότυπο, όπως αρμόζει στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξή μας.

Τι μήνυμα θα στέλνατε στα χιλιάδες μέλη της ΝΔ, αλλά και στον συνυποψήφιό σας Ν. Κατσουγκράκη;

Είμαστε μαζί, προχωράμε μαζί, ενωμένοι, ώστε να υπηρετήσουμε με συνέπεια την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πρέπει στον χάρτη των εθνικών εκλογών να δούμε την Αχαΐα «γαλάζια». Αυτό είναι για μένα το μεγάλο στοίχημα. Απέναντί μας θα βρίσκονται μόνο οι ιδεοληψίες αντιπάλων μας, οι αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος, αλλά και τα προβλήματα του νομού, σε συνδυασμό με τις προκλήσεις του μέλλοντος.