Ο απίστευτος πύραυλος των Rafale που τρέμουν οι Τούρκοι

    Ημερομηνία:

    Ένα μοναδικό όπλο έχουν στην φαρέτρα τους τα ελληνικά Rafale, το οποίο μπορεί να χτυπήσει και αντίπαλο που βρίσκεται στην πλάτη του ελληνικού μαχητικού.

    Η απόκτηση των Rafale από την ΠΑ έχει αλλάξει αποφασιστικά υπέρ της Ελλάδας τις ισορροπίες πάνω από το Αιγαίο, με τους Τούρκους να βρίσκονται για πρώτη φορά εδώ και χρόνια με την πλάτη στον τοίχο.

    Όμως ένα μαχητικό δεν είναι τίποτα χωρίς τα αντίστοιχα ικανά οπλικά συστήματα και ηλεκτρονικά μέσα. Και ένας πύραυλος ο οποίος μπορεί να εξοπλίσει τα ελληνικά Rafale δημιουργεί εντελώς νέα δεδομένα σε μία αερομαχία.

    Συγκεκριμένα, ο πύραυλος MICA, πέρα από τις άλλες κορυφαίες δυνατότητές του, μπορεί να καλύψει απειλές σε 360 μοίρες περιμετρικά του αεροσκάφους και μπορεί να κλειδώσει τον στόχο και μετά την βολή του.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος πύραυλος μπορεί να χτυπήσει τον εχθρό ακόμα και αν τον έχει στην πλάτη του. Κάτι που όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αλλάζει εντελώς τον τρόπο που γίνονται οι αερομαχίες.

    Οι MICA βρίσκονται σε υπηρεσία από το 1996 και μπορούν να εξοπλίσουν και τα δικά μας Mirage 2000-5.

    Η εμβέλειά του είναι περίπου 60 χιλιόμετρα, και έχει ιδιαίτερα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία θα γίνουν ακόμα πιο σύνθετα στη νέα έκδοση του συστήματος.

    Το Rafale με τέσσερις MICA σε συνδυασμό με δύο METEOR (οι οποίοι μπορούν να «χτυπήσουν» από μεγάλη απόσταση χωρίς οπτική επαφή με τον στόχο) καθιστούν το Rafale μία ανίκητη πλατφόρμα η οποία έχει αλλάξει δραματικά τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Ερχεται το Σάββατο 2 Αυγούστου η βραδιά εμπορίου με προσφορές και δρώμενα

    Με στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, την προσέλκυση...

    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Το μεγάλο έργο της ανακαίνισης 446 δωματίων της εστίας

    Ενα από τα πολυαναμενόμενα έργα των τελευταίων δεκαετιών στο...

    Η πανεύκολη συνταγή του Jamie Oliver για γρανίτα καρπούζι

    Όταν ο καιρός ζεσταίνει και αναζητούμε έναν δροσιστικό και...

    Οδηγός ταξί χωρίς άδεια ζήτησε 310 ευρώ από πελάτισσα για τη διαδρομή Αεροδρόμιο – Σύνταγμα

    Περιστατικό απάτης καταγράφηκε στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας...