Στην αρχή του κειμένου του ο Χρήστος Χωμενίδης, που δεν αποκλείει να δούμε τελικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στις πύλες της εξουσίας, περιγράφει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και σημειώνει ότι στο Μαξίμου μάλλον πρέπει να πανηγυρίζουν, αφού ο αντίπαλός τους δεν έχει εχέγγυα κυβερνησιμότητας.
Περιγράφει τη Ζωή ως εξής:
Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει. Προσωπικότητα με τέτοια εχθροπάθεια, τέτοιο ισοπεδωτικό μένος, τέτοια αυτοκρατορικότητα δεν έχει ξαναφανεί στο δημόσιο χώρο. Οι κουτσαβάκηδες της Χρυσής Αυγής, θα μου πείτε. Γατάκια μπροστά της, αγυιόπαιδες που θα έλεγε και ο Παπαδιαμάντης.
Ικανοί μεν για τα ειδεχθέστερα εγκλήματα, παντελώς ανίκανοι δε να χαράξουν στρατηγική, να σαγηνέψουν ευρεία στρώματα, να διεμβολίσουν άλλους πολιτικούς χώρους. Στο σχολείο, οι Χρυσαυγίτες θα ήταν τα στουρνάρια, οι γρόθοι, που σπάνε με σφεντόνα τα τζάμια της τάξης. Ενώ η Ζωή, η άριστη μαθήτρια, η οποία εξευτελίζει τους καθηγητές παίζοντας στο γήπεδό τους με όπλο την ευφυία της.
Στην συνέχεια ο γνωστός συγγραφέας, αφού επαναλαμβάνει ότι με τη Ζωή αντίπαλο, ο Μητσοτάκης θα συσπειρώσει και τους δεξιούς και τους κεντρώους και τους κεντροαριστερούς, για να μην βρεθούν με τη Ζωή πρωθυπουργό, σχολιάζει τις εκτιμήσεις που κάνουν στο ΠΑΣΟΚ, ότι δηλαδή η άνοδός της είναι συγκυριακή λόγω Τεμπών και πολύ γρήγορα θα ξεθυμάνει. Ο Χρήστος Χωμενίδης διαφωνεί:
“Δεν θα βρει” του απαντάω “η Ζωή αλλά πυρομαχικά, άλλες βόμβες να ρίξει; Η αφερεγγυότητα, η αναποτελεσματικότητα, η διαφθορά του ελληνικού κράτους περιορίζεται στους σιδηροδρόμους; Άπαξ και έπιασε τόσο αποτελεσματικά τον παλμό, εφόσον έγινε ο υποδοχέας του λαϊκού θυμού, ποιος την πιάνει! Δεν έχει πρόγραμμα; Θα φτιάξει εκ των ενόντων! Στο κάτω-κάτω, πόσοι πολίτες μελετούν τα προγράμματα των κομμάτων πριν πάνε να ψηφίσουν; Η απαρέσκεια -η αδιαφορία ακόμα χειρότερα- του κόσμου απέναντι στον Ανδρουλάκη, τον Φάμελλο, τον Χαρίτση δεν πηγάζει από τις τοποθετήσεις τους. Αλλά από τις χλωμές, στα μάτια πολλών, προσωπικότητές τους… Η Ζωή διαθέτει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Είναι έντονη. Φυσιογνωμία. Character. Μπορεί να τη μισείς, δεν γίνεται όμως να την περάσεις στο ντούκου. Από τους υπόλοιπους της αντιπολίτευσης, μόνον ο Κουτσούμπας έχει αντίστοιχο χάρισμα. Δεσμεύεται ωστόσο από το σαβουάρ βιβρ του Κόμματος…”
Δεν προβλέπει ο Χρήστος Χωμενίδης άμεσα, τόσο μεγάλη άνοδο της Πλεύσης Ελευθερίας ώστε να βλέπει εξουσία. Πιο πιθανό να συμβεί ότι συνέβη και με την Λε Πεν, γράφει. Οπου πέρασαν δεκαετίες ώσπου να βρεθεί κοντά στην προεδρική εκλογή. Αλλά ταυτόχρονα, προειδοποιεί: Και αν τα πράγματα συμβούν διαφορετικά; Αν ζήσουμε ότι ζουν οι Αμερικανοί με τον Τράμπ;
Και καταλήγει: “Θέλει τεράστια προσοχή. Με θηρία σαν τον Ντόναλντ Τραμπ ή σαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν παίζεις.”