Ο «δείκτης πίτσας» είχε προβλέψει την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

    Ημερομηνία:

    Μπορούν οι παραγγελίες πίτσας να προβλέψουν γεωπολιτικές κρίσεις; Αυτή την υπόθεση στηρίζουν οι υπέρμαχοι του λεγόμενου «δείκτη πίτσας», παρατηρώντας πως το βράδυ της Πέμπτης –λίγο πριν το Ισραήλ εξαπολύσει επίθεση στο Ιράν– οι παραγγελίες είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν.

    Η λογική πίσω από τη θεωρία είναι απλή: κάθε φορά που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εμπλακούν σε μείζον διεθνές γεγονός, οι εργαζόμενοι στο Πεντάγωνο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Λευκό Οίκο μένουν μέχρι αργά στα γραφεία τους. Και κάπου εκεί έρχεται η πίτσα – συνήθως σε μεγάλες ποσότητες, στις περιοχές γύρω από την Ουάσινγκτον.

    Τι είναι ο «δείκτης πίτσας» και πώς είχε προβλέψει την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

    Η θεωρία έχει αποκτήσει φανατικό κοινό στο διαδίκτυο, με forums στο Reddit και έναν ιδιαίτερα δραστήριο λογαριασμό στο Χ, τον “Pentagon Pizza Report”, που αριθμεί πάνω από 38.000 ακολούθους.

    Φλίγκος

    Για τους χρήστες του διαδικτύου, η «επιβεβαίωση» ήρθε λίγα λεπτά πριν τα πλήγματα, όταν ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ, Μάικ Χάκαμπι, κάλεσε δημόσια τον κόσμο «να προσευχηθεί για την Ιερουσαλήμ».

    Ο «δείκτης πίτσας» δεν είναι καινούργιος στην Ουάσινγκτον. Είχε εμφανιστεί ήδη από τη δεκαετία του ’80, με αυξημένες παραγγελίες να καταγράφονται πριν την επέμβαση στη Γρενάδα και την κρίση του Παναμά. Σύμφωνα με το περιοδικό Time, πίτσες παραγγέλνονταν μαζικά και το βράδυ πριν την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ.

    Δεν λείπουν, βέβαια, και τα ερωτήματα. Ένας χρήστης του Reddit αναρωτήθηκε αν αυτό το ανεπίσημο –αλλά ορατό– μοτίβο αποτελεί πλέον «πραγματικό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΠΑΧΑΝΑ – Παρκάρουν στη μέση του δρόμου… για τη λαϊκή

    του Α. Ροδίτη Δεν είναι υπερβολή ότι μέχρι και παρκαρισμένα...

    ΠΑΤΡΑ: Το κτίριο στην Κανακάρη και Γούναρη – Μια ακόμα “παγίδα”

    του Α. Ροδίτη Δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις το κτίριο που...

    Πόσο μας κοστίζει στην πραγματικότητα ένας καφές – Η πιο ακριβή χώρα της ΕΕ

    Περίπου 55% υψηλότερη από πέρσι, είναι η διεθνής τιμή...

    ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ! παρών και ο Τσιμίκας – ΦΩΤΟ

      “Ράγισαν και οι πέτρες” στο τελευταίο “αντίο” του Ανδρέα...