Μουσείο: ένας φαινομενικά ουδέτερος χώρος, με το δικό του σύστημα αξιών και τους δικούς του κανόνες. Τι γίνεται, όμως, όταν εμφανίζονται τρεις κλόουν και ανατρέπουν τα δεδομένα; Ο αεράτος και κομψός λευκός κλόουν, ο θερμόαιμος κοκκινομύτης και ο γκαφατζής σύντροφός του, που συμβολίζει την αναρχία και τη δημιουργικότητα, θέτουν το εξής ερώτημα: Πώς μπορεί να γίνει κατανοητός ένας κλόουν στο σύγχρονο θέατρο;
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα δώσει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ελβετός χορογράφος, θεατρικός σκηνοθέτης, σκηνογράφος και περφόρμερ Μάρτιν Ζίμερμαν μέσα από την παράστασή του με τίτλο «Ένα Δύο Τρία», που θα φιλοξενηθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στην Πειραιώς
260 (Χώρος Η), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Υπό τους ήχους του πιανίστα Κολέν Βαλλόν (Colin Vallon), οι τρεις βιρτουόζοι ερμηνευτές Tarek Halaby, Dimitri Jourde και Romeau Runa ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους, με φόντο ένα εντυπωσιακό, πολυμορφικό σκηνικό, σ’ ένα ολικό έργο τέχνης – μικρογραφία της κοινωνίας μας.
Ένα ξεκαρδιστικό θέαμα, που αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα, την ποίηση και τη βία των σημερινών σχέσεων και συγκρούσεων για την εξουσία. Κυρίως, όμως, ένα έργο με κλόουν για μεγάλους!
Καρδιά των έργων του Μάρτιν Ζίμερμαν είναι η αλληλεπίδραση και ο διάλογος του ανθρώπου με τα αντικείμενα, τα οποία αποκτούν τη δική τους ζωή σε σκηνικά περιβάλλοντα πάντα ονειρικά, πολύμορφα και στο μεταίχμιο μεταξύ πραγματικού και μαγικού. Δημιουργεί με υλικά το χιούμορ, το παράδοξο και τη μαγεία. Στα έργα του, ο φυσικός κόσμος αποσυντίθεται, καλώντας το κοινό να αποδεχτεί το παράδοξο, να αμφισβητήσει την υλική πραγματικότητα και να αποδράσει σε ένα παράλληλο, μαγικό σύμπαν.
Στην εικοσαετή καλλιτεχνική του πορεία, έχει κατακτήσει με το ανατρεπτικό του όραμα τις σημαντικότερες θεατρικές σκηνές διεθνώς (BAM New York, Tokyo Metropolitan Theatre, Théâtre de la Ville (Paris), Barbican (London), Sydney Opera House, Grand Théâtre de Luxembourg, Théâtre de Vidy-Lausanne, Festival d’Avignon, Fondation Beyeler Art Museum κ.ά.).