Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, διοργανώνει συναυλία αφιερωμένη στον Διονύση Σαββόπουλο, την Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο, στις 21:15, με ελεύθερη είσοδο.
Το πρόγραμμα της συναυλίας, με τίτλο «Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ», περιλαμβάνει τραγούδια του καλλιτέχνη, που επιμελήθηκε ο Αρτέμης Μπεκρόπουλος, και σε αυτό συμμετέχουν μουσικοί και τραγουδιστές από την Πάτρα.
«Θεωρούμε ότι η προσφορά του στον πολιτισμό είναι σημαντική και γι’ αυτό ο Δήμος της Πάτρας αποφάσισε να τον τιμήσει, οργανώνοντας αυτή τη συναυλία–αφιέρωμα στον καλλιτέχνη», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων, Αποστόλης Αγγελής.
Επισημαίνει ότι ο Διονύσης Σαββόπουλος, για 60 χρόνια, με τα τραγούδια του εκφράζει τις υπαρξιακές του αναζητήσεις και τα κοινωνικά ζητήματα με έναν μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο.

Στα χρόνια της πρώιμης νεότητάς του παρουσιάζει εικόνες της μετεμφυλιακής Ελλάδας, με αναφορές ανάλογες της κοινωνικής πραγματικότητας. Στη διάρκεια της δικτατορίας, παρά τη λογοκρισία της εποχής, αποτέλεσε μια φωνή ελπίδας και αναζήτησης της αλήθειας και του δίκιου. Ήταν μια σημαντική συνεισφορά στην προσπάθεια προβληματισμού και εγρήγορσης κάθε ελεύθερου ανθρώπου.
Την επόμενη περίοδο συνεργάστηκε με σημαντικούς συντελεστές της παραδοσιακής μουσικής και τέχνης. Έτσι, ακούσαμε τη Δόμνα Σαμίου, τον καραγκιοζοπαίκτη Σπαθάρη, τον ρεμπέτη Μάρκο Βαμβακάρη και τη Σωτηρία Μπέλλου να αναπτύσσουν την τέχνη τους στα στέκια του.

Στην όψιμη νεότητά του προχώρησε στην ανάδειξη του ταλέντου του σε ροκ ήχο με μεγάλη επιτυχία.
Στην κρατική τηλεόραση οργάνωσε τη σειρά «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι», με τη συμμετοχή των πιο γνωστών καλλιτεχνών όλων των ειδών της μουσικής.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της δουλειάς του είναι η αποκλειστική επένδυση των τραγουδιών με δικούς του, πάντα αξιόλογους, στίχους.