Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε κατεψυγμένο κοντοσούβλι κοτόπουλο – Ανιχνεύθηκε σαλμονέλα

    Ημερομηνία:

    Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, την ανάκληση κατεψυγμένου κοτόπουλου-κοντοσούβλι, καθώς μετά από δειγματοληψία διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp..

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων” έτους 2025, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος κοτόπουλου με τα στοιχεία: “ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΚΤΨ ΦΛΩΡΙΔΗΣ” με ημερομηνία ανάλωσης 23/05/2026 και ημερομηνία κατάψυξης 29/11/2024 που παράγεται από την εταιρεία “VESTA FOODS AE”. Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων του ΕΦΕΤ στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα».

    Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε κατεψυγμένο κοντοσούβλι κοτόπουλο – Ανιχνεύθηκε σαλμονέλα

    Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση όλων των παρτίδων του συγκεκριμένου προϊόντος, ενώ ήδη πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της απόφασης.

    Ο οργανισμός προειδοποίησε τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δριμεία επίθεση από την Ντόχα: Ο Αλ Θάνι καλεί τη διεθνή κοινότητα να πάψει τα «δύο μέτρα και σταθμά»

    Έντονες διπλωματικές αναταράξεις προκαλεί η δήλωση του πρωθυπουργού του...

    Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει και τον χρηματοπιστωτικό τομέα: 83% των ευρωπαϊκών τραπεζών ήδη τη χρησιμοποιούν

    Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) μετασχηματίζει πλήθος οικονομικών τομέων, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοπιστωτικού τομέα,...

    “Μάγεψε” η 91η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας – φωτό

    Η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας γιόρτασε τα 91 της χρόνια...

    Μπαλαρίνες από τον Ολυμπο, μα τον… Ζeus της Αννας-Μαρίας

    Στην Αθήνα βρίσκεται και πάλι ο Παύλος ντε Γκρες -αυτή τη φορά μόνος-,...