Ο «Φιλοκτήτης» άνοιξε την ενότητα των Θεατρικών Παραστάσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Η ενότητα των θεατρικών παραστάσεων  του  Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2025, ξεκίνησε στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής 4 Ιουλίου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο της οδού Ρίτσου (Παμπελοποννηιακό), με την παράσταση «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη .

    Οι φίλοι της Αρχαίας τραγωδίας που βρέθηκαν στις κερκίδες του αναμορφωμένου Δημοτικού Θερινού Θεάτρου, απόλαυσαν τις εξαιρετικές ερμηνείες των Γιώργου Κιμούλη, Δημήτρη Γκοτσόπουλου και Θοδωρή Κατσαφάδου, οι οποίοι μαζί με έναν πολυμελή θίασο παρουσίασαν μια δραματοποιημένη «έκδοση» του έργου, το οποίο γράφτηκε σε μια εποχή απογοήτευσης και κόπωσης από τη Δημοκρατία και πραγματεύεται το θέμα της σύγκρουσης του συναισθήματος του πατριωτισμού με τον ανθρωπισμό.

    Ο «Φιλοκτήτης» άνοιξε την ενότητα των Θεατρικών Παραστάσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

    Η παράσταση ανέδειξε την «μάχη» ανάμεσα στο ήθος και την σκοπιμότητα. Μέσα από το μύθο, στη σκηνή του θερινού Θεάτρου της Πάτρας το κοινό ήρθε σε επαφή με την αντανάκλαση στο σήμερα, έτσι όπως αυτή ορίστηκε από τους «εκπροσώπους» της παλαιάς γενιάς. Ο ένας, εκτός κόσμου αποκλεισμένος, πιστός στις έννοιες της Ουτοπίας και του Επιθυμητού και ο άλλος, μέσα στον κόσμο προσκολλημένος, πιστός στις έννοιες του Ρεαλισμού και του Πολιτικού Εφικτού.

    Ο «Φιλοκτήτης» άνοιξε την ενότητα των Θεατρικών Παραστάσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

    Την παράσταση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

    Ο «Φιλοκτήτης» άνοιξε την ενότητα των Θεατρικών Παραστάσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: Έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε Σημιτικό ΠΑΣΟΚ με μπλε χρώμα

    Συνέντευξη με αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στον ΑΝΤ1,...

    Πάτρα – ΤΩΡΑ: Τροχαίο με μεθυσμένο οδηγό στην Αγ. Ιωάννη Πράτσικα

    Τροχαίο στις 6.30 το πρωί στην οδό Αγίου ιωάννη...

    Βορίζια: Κοντά στον εντολέα και τον κατασκευαστή της βόμβας οι αρχές – Συνεχίζονται οι έρευνες για τα όπλα

    Δύο παράλληλες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για την υπόθεση...

    Σύλληψη δύο Ουκρανών για τη δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα

    Δύο Ουκρανοί ηλικίας 29 και 38 ετών συνελήφθησαν ύστερα από...