Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Ημερομηνία:

Τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), καθ. Αθανάσιο Κυριαζή, υποδέχθηκε, χθες, Δευτέρα 21 Μαρτίου, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, σε συνέχεια συστηματικών επαφών και στο πλαίσιο της εποπτείας και ενίσχυσης που παρέχει η ΓΓΕΚ στο ΕΠΠ ως Τεχνολογικός Φορέας.

O κ. Κυριαζής, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Επιστημονικού Πάρκου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΠΠ, καθ. Βασίλη Λουκόπουλο, τον Αντιπρόεδρο, καθ. Βασίλη Παπασωτηρόπουλο και το μέλος του ΔΣ κ. Στέλιο Κουτρουμπίνα, προκειμένου να συζητηθούν τρέχοντα και σημαντικά ζητήματα για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με την αξιοποίηση των κατάλληλων ευκαιριών και εργαλείων, αλλά και ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος σχετικά με τη δράση του ΕΠΠ.

Συγκεκριμένα, θέματα συζήτησης αποτέλεσαν: η Νέα Προγραμματική Περίοδος και ο ρόλος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών στους τομείς της Έρευνας, της Τεχνολογίας και της Ανάπτυξης Καινοτομίας (ΕΤΑΚ), σε στενή συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ).

Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Κυριαζής, αναγνώρισε τη δυναμική του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών στη διασύνδεση της έρευνας με την τεχνολογία και την προώθηση της καινοτομίας, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξη της ΓΓΕΚ.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΠΠ, κ. Λουκόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ακόμα πιο συστηματική ενίσχυση και ανάδειξη του έργου του ΕΠΠ αλλά και για το σχεδιασμό προγραμμάτων που θα τοποθετούν τη Δυτική Ελλάδα ακόμα πιο δυναμικά στον αναπτυξιακό χάρτη καινοτομίας της Ελλάδας, με τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

H δουλειά τρώει τον αφέντη

Μια αόρατη κρίση στην υγεία των εργαζομένων άνω των...

Άγρια επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ την ώρα που έδινε πρώτες βοήθειες – «Καμία μορφή βίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή»

Άγρια επίθεση δέχθηκε διασώστης του ΕΚΑΒ το απόγευμα της Πέμπτης (13.08.2026), ενώ προσέφερε βοήθεια...

Κλιματιστικό όλη νύχτα; Τα 5 λάθη που χαλάνε τον ύπνο μας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%8c%ce%bb%ce%b7-%ce%bd%cf%8d%cf%87%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b1-5-%ce%bb%ce%ac%ce%b8%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%87%ce%b1/