Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για τον θάνατο του Νίκου Σκουλά

    Ημερομηνία:

    Σήμερα, αποχαιρετούμε έναν αγαπητό φίλο και ακτιβιστή της δημοκρατίας με πλούσιους αγώνες για την αλλαγή, τον αγαπημένο μας Νίκο Σκουλά.
    Ο δεσμός του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την οικογένεια μας ξεκίνησε στον Καναδά κατά τη διάρκεια της χούντας, με μαχητική αντιδικτατορική δράση και ως ιδρυτικό μέλος με ξεχωριστή πορεία μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ. Έτσι γεννήθηκε μια βαθιά φιλία μεταξύ μας, που κράτησε δεκαετίες.
    Ήταν πρωτοπόρος, και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και ενεργός πάντα στην πολιτική σκηνή. Εμβληματική μορφή στον Τουρισμό, καθώς έβαλε την Ελλάδα στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς από τη θέση του Πρόεδρου του ΕΟΤ.
    Διετέλεσε υφυπουργός και αναπληρωτής υπουργός στις κυβερνήσεις του Κινήματος υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου.
    Ωστόσο, πάνω απ’ όλα, ο Νίκος Σκουλάς ήταν ένας σπουδαίος δάσκαλος. Αφοσιωμένος στην πίστη και στην πρακτική της ανάπτυξης δημοκρατικής κουλτούρας και αντίληψης για κάθε έναν που ήθελε να είναι ενεργός πολίτης με συμβολή σε οποιαδήποτε πτυχή της κοινωνίας, από τη διοίκηση και την οικονομία μέχρι την πολιτική.
    Είχα την τιμή και χαρά να συνεργαστώ μαζί του από την παιδική μου ηλικία, από τα δεκαέξι μου χρόνια, και να κάνουμε συχνά οι δυό μας ωραίες συζητήσεις μέχρι και πρόσφατα.
    Είμαι συντετριμμένος από την απώλεια του φίλου μου Νίκου.
    Είχε πάντα τη διάθεση να μοιραστεί τις πολύτιμες εμπειρίες του με τους νέους και πάντα με σεβασμό στις απόψεις τους. Για τον Νίκο, η επιβολή ήταν προσβολή.
    Πίστευε σθεναρά ότι η δημοκρατία πρέπει να εδραιώνεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες, με την ενεργό συμμετοχή όλων καθημερινά ως πολίτες, αλλά και με τη στάση μας στην προσωπική μας ζωή.
    Ο Νίκος Σκουλάς θα μας μείνει αξέχαστος για τη σπουδαία προσφορά του στην κοινωνία και στην πολιτική, για την ανθρωπιά του και την βαθιά φιλία που τόσοι είχαμε μαζί του.
    Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
    Αντίο αγαπητέ φίλε Νίκο, αντίο αγαπημένε μου δάσκαλε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνάντηση Τραμπ-Βαρθολομαίου στον Λευκό Οίκο: Συζήτησαν και για την κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρόεδρο Ντόναλντ...

    Αλίκη Βουγιουκλάκη: Προς πώληση το σπίτι της στην οδό Στησιχόρου για 4 εκατ. ευρώ

    Το διαμέρισμα της οδού Στησιχόρου, το ιστορικό σπίτι όπου...

    Το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης της Γάζας

    Ο στρατός του Ισραήλ άρχισε χθες Δευτέρα χερσαία επιχείρηση...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17-9-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ χήρα ΘΕΟΔ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΩΝ 95 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ...