Ο Γιώργος Παπανδρέου για τη νέα μεγάλη τραγωδία στη Μεσόγειο

Ημερομηνία:

Η δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού και Βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Παπανδρέου για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου: 

Η νέα μεγάλη τραγωδία στη Μεσόγειο, δοκιμάζει την ανθρωπιά όλων μας και μαζί, αποτελεί ακόμη μια αχρείαστη απόδειξη για όσα έπρεπε και μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά δεν κάναμε.

Μπροστά στην ανθρώπινη απώλεια είναι αδιανόητο να υπάρχουν υποσημειώσεις και αιρέσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και όλες οι ισχυρές χώρες, είναι πλέον η ώρα να εγκαταλείψουν τα ημίμετρα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Τα όποια μέτρα αστυνόμευσης ή φύλαξης συνόρων, μόνο προσωρινά μπορεί να θεωρηθούν, γιατί τα κύματα των προσφυγικών ροών θα συνεχιστούν αν όλοι μας δεν αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές αιτίες που τις προκαλούν: την κλιματική αλλαγή που καταστρέφει καλλιέργειες, την καταπίεση και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αυταρχικά καθεστώτα, τις αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις καθώς και τις βαθιές οικονομικές ανισότητες και τη φτωχοποίηση πληθυσμών.

Σε όλα αυτά, ας σκύψει άμεσα η Ευρώπη. Και παράλληλα, για τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας που φθάνουν στα σύνορά μας, να βρεθούν συνολικές και συλλογικές πολιτικές αντιμετώπισής τους με τρόπο ανθρώπινο, για να μην θρηνούμε παρόμοιες τραγωδίες.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Η Τζολί πούλησε την έπαυλή της στη Μαντόνα και ετοιμάζει βαλίτσες

Φτιάχνει βαλίτσες η Αντζελίνα Τζολί και ετοιμάζεται να εγκαταλείψει...

Μάνα (Χάιντι) και κόρη (Λένι) σε «μάχη οπισθίων»

«Μάχη» μπροστά στον φακό με «όπλα» σέξι εσώρουχα σε...

Μικρούτσικος για τη ρήξη Βίσση – Καρβέλα: «Με αναγκάζουν να δω τη σχέση με άλλο μάτι»

Στη δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στην Άννα Βίσση και τον...

Γιάννης Μπέζος: Χαμογελαστός μετά την περιπέτεια υγείας – Η νέα εμφάνιση με τον Σπύρο Παπαδόπουλο

Μερικές ημέρες μετά την εξομολόγησή του για την περιπέτεια...