Ο Γιώργος Παπανδρέου για τη νέα μεγάλη τραγωδία στη Μεσόγειο

    Ημερομηνία:

    «Η νέα μεγάλη τραγωδία στη Μεσόγειο, δοκιμάζει την ανθρωπιά όλων μας και μαζί, αποτελεί ακόμη μια αχρείαστη απόδειξη για όσα έπρεπε και μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά δεν κάναμε.

    Φλίγκος

    Μπροστά στην ανθρώπινη απώλεια είναι αδιανόητο να υπάρχουν υποσημειώσεις και αιρέσεις.

    proliptikes

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και όλες οι ισχυρές χώρες, είναι πλέον η ώρα να εγκαταλείψουν τα ημίμετρα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

    Τα όποια μέτρα αστυνόμευσης ή φύλαξης συνόρων, μόνο προσωρινά μπορεί να θεωρηθούν, γιατί τα κύματα των προσφυγικών ροών θα συνεχιστούν αν όλοι μας δεν αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές αιτίες που τις προκαλούν: την κλιματική αλλαγή που καταστρέφει καλλιέργειες, την καταπίεση και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αυταρχικά καθεστώτα, τις αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις καθώς και τις βαθιές οικονομικές ανισότητες και τη φτωχοποίηση πληθυσμών.

    Σε όλα αυτά, ας σκύψει άμεσα η Ευρώπη. Και παράλληλα, για τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας που φθάνουν στα σύνορά μας, να βρεθούν συνολικές και συλλογικές πολιτικές αντιμετώπισής τους με τρόπο ανθρώπινο, για να μην θρηνούμε παρόμοιες τραγωδίες».

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανέπτυξαν υποβρύχιο πύραυλο οι Τούρκοι – Στον «γύψο» η ελληνική αμυντική βιομηχανία

    Του Χρήστου Μαζανίτη Έπειτα από χρόνια πειραματισμών, αστοχιών και επενδύσεων...

    Πώς φτιάχνουμε το τέλειο σπανακόρυζο;

    «Για μένα είναι ιερό φαγητό. Ένα πιάτο που εκφράζει...

    Η ιστορία της Ελληνίδας γιατρού που έφτασε μέχρι το Βρετανικό Κοινοβούλιο

    Την τελευταία Τετάρτη του Φεβρουαρίου το Βρετανικό Κοινοβούλιο στο Λονδίνο φιλοξένησε μια ιδιαίτερη...

    Ασφυκτικά στενό κοστούμι, αυτή η μάστιγα

    Ο κάγκουρας με κοστούμι. Εκείνος που σφηνώνει σε ένα...