Ο Ιάσονας Φωτήλας στον «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ»

    Ημερομηνία:

    O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρο κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Χατζηνικολάου για δράσεις που έχουν ως σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας και ιδίως της Αχαΐας.

    Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η ίδρυση Επαγγελματικής Σχολής Γάλακτος στο Δήμο Καλαβρύτων και Επαγγελματικής Σχολής Σταφίδας στο Αίγιο. Ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος έκαναν εκτενή αναφορά στις υφιστάμενες έξι σχολές. Στη συνέχεια προέτρεψαν αρχικά στη διεξαγωγή εξειδικευμένων προγραμμάτων στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, της Περιφέρειας, των Δήμων και των αρμόδιων συνεταιρισμών και σε ένα δεύτερο χρόνο την ίδρυση των σχετικών σχολών.

    Παράλληλα ο βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα του Κανονισμού που αναμένεται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αναφορικά με το ελληνικό σήμα στο μέλι. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως και την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ). Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι σε 10 -15 ημέρες θα εκδοθεί ο σχετικός Κανονισμός, ο οποίος θα περιλαμβάνει και μεταβατικές διατάξεις.

    Ο Ιάσονας Φωτήλας ευχαρίστησε τους κ.κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και Παναγιώτη Χατζηνικολάου για τη συνάντηση και αφού αντάλλαξαν απόψεις συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με στόχο την ουσιαστική εξέταση των υπό συζήτηση θεμάτων και την υλοποίηση των κοινών στόχων προς όφελος του αγροτικού τομέα ιδίως στην περιοχή της Αχαΐας .

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Νέος σεισμός στις 4 τα ξημερώματα

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα...

    Αποφυλακίζονται Παναγιώταρος και Παππάς με περιοριστικούς όρους

    Την αποφυλάκιση των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά αποφάσισε...

    Επίσκεψη αντιπροσωπείας 11 Πανεπιστημίων από το Βιετνάμ στο Πανεπιστήμιο Πατρών

    Την Δευτέρα 30/6/2025 και την Τρίτη 1/7/2025 επισκέφτηκε το...

    Ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά στην Μέρκελ: Υποτίμησε την κρίση, δεν κατάλαβε το μέγεθός της

    Εμείς ζητήσαμε περισσότερο χρόνο, και πολιτική στήριξη απέναντι στις...