Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, τρία σχολεία – 13ο Νηπιαγωγείο, 53ο Δημοτικό και 12ο Γυμνάσιο είχαν την τιμή να υποδεχτούν τον Βαγγέλη Αυγουλά, τυφλό δικηγόρο και ιδρυτή της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, που από το 2018 αγωνίζεται μαζί με μια αυτοοργανωμένη ομάδα αναπήρων και επαγγελματιών για μια κοινωνία πραγματικά συμπεριληπτική και προσβάσιμη για όλους.
Ο ίδιος, μετά από πρόσκληση της κοινωνικής λειτουργού Νικολέτας Διονυσοπούλου, συντόνισε έναν ελεύθερο διάλογο με τους μαθητές και τις μαθήτριες, προσεγγίζοντας μαζί την πραγματικότητα της αναπηρίας, της προσβασιμότητας, της συμπερίληψης και της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου.
Ο Βαγγέλης Αυγουλάς απάντησε με υπομονή, χιούμορ και αμεσότητα σε όλες τις απορίες των παιδιών — όπως το πώς ξεχωρίζει τα χρώματα, πώς αυτοεξυπηρετείται, πώς διάβασε για να γίνει δικηγόρος, πώς ξέρει την ώρα, πώς πίνει νερό και πολλές άλλες. Με απλότητα και αληθινό ενδιαφέρον, μύησε τους μαθητές στην καθημερινότητα ενός ανάπηρου ατόμου και τους υπενθύμισε ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος και η συμπερίληψη στάση ζωής.
Όλη η κοινότητα των σχολείων που επισκέφθηκε, ευχαριστεί την ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” για το έργο, την έμπνευση και τη συνεχή προσπάθειά της να χτίζει γέφυρες αποδοχής και συμπερίληψης.





