Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σκέφτεται να επιτρέψει τη μετάδοση της Premier League στη Βόρεια Κορέα, αλλά υπό όρους: Οι Νοτιοκορεάτες ποδοσφαιριστές θα… κόβονται στο μοντάζ!

    Ημερομηνία:

    Σε μια απρόσμενη κίνηση, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, εμφανίζεται διατεθειμένος να προσφέρει στους Βορειοκορεάτες μια «γεύση» από τη δημοφιλέστερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη, την Premier League. Ωστόσο, η απόφαση αυτή συνοδεύεται από μια σειρά αυστηρών όρων που αντικατοπτρίζουν την κλειστή και απολυταρχική νοοτροπία του καθεστώτος.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Κιμ ενέκρινε τη μετάδοση αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος, όχι όμως σε ζωντανό χρόνο, αλλά κατόπιν επεξεργασίας από τις κρατικές υπηρεσίες. Οι αγώνες θα μεταδίδονται σε διάρκεια 60 λεπτών, με όλα τα πλάνα να έχουν περάσει από έλεγχο, ώστε να αποφεύγεται οποιοδήποτε «ανεπιθύμητο» περιεχόμενο.

    Επιπλέον, κάθε αγγλικό μήνυμα ή πινακίδα που θα φαίνεται στα γήπεδα θα καλύπτεται με βορειοκορεατικά γραφικά, ενώ κάθε αναφορά ή διαφήμιση που σχετίζεται με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα θα αφαιρείται πλήρως από την εικόνα.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί ο όρος που αφορά τους Νοτιοκορεάτες ποδοσφαιριστές. Οποιαδήποτε παρουσία παικτών όπως ο Κιμ Τζι-Σου της Μπρέντφορντ ή ο Χουάνγκ Χι-Τσαν της Γουλβς θα κόβεται από το τελικό μοντάζ, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής του καθεστώτος έναντι της Νότιας Κορέας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας και τον περασμένο Αύγουστο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τότε κάποια οριστική εξέλιξη. Αυτή τη φορά, φαίνεται πως το εγχείρημα προχωρά, πάντα όμως υπό τους αυστηρούς όρους που ορίζει ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος για τη Λαμπαδηδρομία

    Με αφορμή τη συμμετοχή της Πάτρας στη φετινή λαμπαδηδρομία,...

    Μετά τις νέες ταυτότητες, σειρά έχουν τα διπλώματα – Κάθε 10 χρόνια υποχρεωτική ανανέωση για όλους

    Η ευρωπαϊκή επιτροπή εισάγει έναν καινούργιο κανονισμό που θα αναγκάσει...

    Πλήρης η επικράτηση του ψηφιακού χρήματος – Εννέα στις δέκα συναλλαγές ανέπαφες

    Συνεχίζεται η αύξηση του αριθμού των ενεργών καρτών πληρωμών στη χώρα,...