Ο Κιρ Στάρμερ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ντόναλντ Τραμπ

    Ημερομηνία:

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ συναντήθηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και νυν υποψήφιο των Ρεμπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσαν σήμερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

    Η συνάντηση έγινε στον Πύργο Τραμπ με την παρουσία του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι.

    Αυτός ο τελευταίος είχε χαρακτηρίσει τον Τραμπ «ρατσιστή» το 2017 και είχε δεσμευτεί ότι θα διαδήλωνε αν το Τραμπ επισκεπτόταν το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Φλίγκος

    Ο ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος είχε μιλήσει λίγες ώρες νωρίτερα στα Ηνωμένα Έθνη, επέμεινε να συναντηθεί δια ζώσης με τον Τραμπ προκειμένου να «αποκτήσει σχέση» μαζί του, μετέδωσε το BBC.

    «Πιστεύω πολύ στις προσωπικές σχέσεις στη διεθνή σκηνή. Νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζεις ποιος είναι ο ομόλογός σου σε μια δεδομένη χώρα και να τον γνωρίσεις προσωπικά», δήλωσε ο Στάρμερ.

    GLEARNET

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε στον Τύπο ότι «προφανώς» επεδίωξε να συναντήσει την υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

    «Έχουμε προφανώς μια ειδική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και πολύ καιρό, που σφυρηλατήθηκε σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες», τόνισε ο Στάρμερ.

    «Αυτή η σχέση εξαρτάται πάντα από το άτομο που κατέχει την εν λόγω θέση, είτε πρόκειται για τις ΗΠΑ είτε για το Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν από τη συνάντησή τους, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον ηγέτη των Εργατικών «πολύ συμπαθητικό».

    «Εκανε μια πολύ ωραία εκστρατεία, τα πήγε πολύ καλά (…) είναι πολύ δημοφιλής», πρόσθεσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ζώδια: Αυτά είναι τα πιο «τρελά» στο κρεβάτι

    πορεί να σκέφτεστε πως το ζώδιό σας δεν έχει...

    Άσσος: Ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά της Κεφαλονιάς

    Στην Κεφαλονιά πολλά είναι τα μέρη που μπορεί κάποιος να επιλέξει...

    Σεξ: Οι στάσεις που φέρνουν (και) την ευτυχία

    Το σεξ προσφέρει πολλά περισσότερα από την ικανοποίηση των...

    Πάτρα – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Εστειλαν 112 από σήμερα… για τις βροχές… αύριο!

    Νέο 112 εστάλη από τις Αρχές για έντονες βροχοπτώσεις....