O λόγος που η ΙΚΕΑ πουλά κεφτεδάκια: H ιστορία πίσω από το φαγητό-σήμα κατατεθέν της

    Ημερομηνία:

    Όταν σκέφτεσαι την ΙΚΕΑ, τι σου έρχεται πρώτο στο μυαλό; Μάλλον καναπέδες ή ντουλάπες που χρειάζεσαι τρία εγχειρίδια και μια έξτρα δόση υπομονής για να συναρμολογήσεις. Ή εκείνες τις βόλτες στον λαβύρινθο που πάντα καταλήγουν με ένα καρότσι γεμάτο κεριά και αποθηκευτικά κουτιά που δεν ήξερες καν ότι χρειαζόσουν.

    Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: η πραγματική εμπειρία ΙΚΕΑ δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς ένα πιάτο ζουμερά, καλομαγειρεμένα κεφτεδάκια (a.k.a. Swedish Meatballs). Γιατί όμως μια εταιρεία επίπλων να πουλάει φαγητό;

    ICECAP

    Η απάντηση είναι απλή: Για να μην πεινάς ενώ περιπλανιέσαι με τις ώρες ανάμεσα σε βιβλιοθήκες και τραπέζια σαλονιού. Ο ιδρυτής της ΙΚΕΑ, Ingvar Kamprad, ήξερε πολύ καλά ότι το shopping με άδειο στομάχι δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Και κάπως έτσι, το 1985, γεννήθηκε η ιδέα των εστιατορίων ΙΚΕΑ.

    Αλλά γιατί κεφτεδάκια; Γιατί είναι γρήγορα, οικονομικά και 100% σουηδικά! Ήταν ο τέλειος τρόπος για να μεταφέρει η ΙΚΕΑ ένα κομμάτι της κουλτούρας της σε κάθε γωνιά του κόσμου.

    Σήμερα, η ΙΚΕΑ πουλάει πάνω από 1 δισεκατομμύριο κεφτεδάκια τον χρόνο! Έχουν εξελιχθεί, προσφέροντας και χορτοφαγικές ή vegan εκδοχές, αλλά το κλασικό combo με πουρέ πατάτας, σάλτσα και lingonberry jam (το σουηδικό αντίστοιχο της μαρμελάδας φραγκοστάφυλου) παραμένει αξεπέραστο.
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Μπαράζ τροχαίων το Πάσχα – Δύο νεκροί – ένας διασωληνωμένος – Πολλοί τραυματίες – ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

    Μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων με δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες...

    Ο πλανήτης θα συνεχίσει να διψάει όσο αυξάνεται η παγκόσμια θερμοκρασία

    Είναι γνωστό ότι η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται με σοβαρές επιπτώσεις για το...

    Το λιμάνι του Ηρακλείου ανεβαίνει επίπεδο στην κρουαζιέρα – Παρθενική προσέγγιση του Sun Princess

    Το λιμάνι του Ηρακλείου συνεχίζει να ενισχύει τη θέση του ως...

    Κρίσιμη συνάντηση Ουκρανίας, Ευρώπης και ΗΠΑ την Τετάρτη – Στο τραπέζι σχέδιο ειρήνης με τη Ρωσία

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Ουκρανοί...