Ο λόγος που τα κράκερ έχουν τρύπες!

    Ημερομηνία:

    Αν δεν το έχετε παρατηρήσει, θα το κάνετε τώρα. Τα κράκερ, όποιο σχέδιο ή μάρκα κι αν πάρετε, έχουν επάνω τρύπες. Για ποιο λόγο, άραγε συμβαίνει αυτό; Αυτές, λοιπόν, οι μικρές τρύπες επιτρέπουν στον ατμό να διαφύγει από τη ζύμη κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Έτσι τα κράκερ παραμένουν λεπτά και τραγανά και δεν φουσκώνουν όπως τα μπισκότα. Αφού τα πλάσουν σε λεπτό μέγεθος, στη με ένα ειδικό εργαλείο σχηματίζονται στην επιφάνειά της διάσπαρτες τρύπες, σε αριθμό και θέσεις συγκεκριμένες, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμεί ο κατασκευαστής να δώσει στα κράκερ.

    Οι τρύπες, στην πραγματικότητα, είναι αυτές που διαφοροποιούν τα κράκερ από τα μπισκότα τα οποία πρέπει να φουσκώσουν σε αντίθεση με τα κράκερ που πρέπει να ψηθούν και να παραμείνουν λεπτά και τραγανά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι Έλληνες εφοπλιστές ξαναχτυπούν αλλά με μέτρο

    Η πρόσφατη αναθέρμανση των ελληνικών παραγγελιών στα ναυπηγεία της Άπω...

    Βροχές-ανάσα για τους ταμιευτήρες: +10 εκατ. m³ νερού σε τρεις ημέρες

    Λίγες μόλις ημέρες μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την...

    Πότε πληρώνονται ο 12ος και ο 13ος μισθός

    Το Γενικό Λογιστήριο γνωστοποιεί τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθούν...

    Θέρμανση: Ξύλο, πέλετ και ηλεκτρικές σόμπες απέναντι στο πετρέλαιο – Πόσο κοστίζουν

    Ελαφρώς αυξημένη εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες η τιμή του πετρελαίου...